Мъжете сигурно са полудели

23.08.2011, 12:43

   
 
Мъжете сигурно са полудели

Какво се случва тези дни с мъжете? Да, с мъжете. След престрелката, която вчера си са си устроили двама младежи на кръстовището на столичните булеварди "България" и "Гоце Делчев", сериозно се чудя в кой век живеем. Не ще да е в 21-ви.

Никой не ни беше казал, че в 21 век ще има дуели на честта или по-скоро за честта на една дама. Въпреки че дуелът не е бил точно дуел, тъй като само единият младеж е имал оръжие и го е използвал. Дамата не ще да е съвсем дама, защото ако бе, то едва ли щеше да върти любов с двама недорасли младежи едновременно и честта ѝ – какво за нея, сигурно, макар да ви звучи грубичко, отдавна не е честна. Поредната разлика е, че дуелът не се е състоял на безлюдно и отдалечено място, както преди стотици години, а в час пик – около 8 сутринта в центъра на София. Може би най-главната разлика – двамата не са се отдалечили на десет крачки разстояние, не е имало секундант и единият е прострелял другия хладнокръвно, след което прострелял и самия себе си. И все пак - до болка ми прилича на дуел. Какъв е резултатът – един мъртъв, простреляният младеж умрял на място, един в кома – стрелецът и една дама в неизвестност. Не че е отвлечена, просто мълчи и се крие. Дори и да каже нещо по случая не може да промени станалото.

След този случай - някои биха го нарекли инцидент, втори - трагедия, трети - просто новина, която ще циркулира в медиите около 3 до 5 дни. Други биха били наистина забавлявани от случката, тези, които намират щастие в чуждото нещастие или просто се чудат на акъла на тези двамата.

Аз пък се чудя какво им става на мъжете. Не съм си давала сметка, че могат да бъдат чак толкова чувствителни и да позволят на една жена толкова силно да ги притежава. Всички понякога откачаме, понякога се влюбваме, понякога обичаме дълго, силно и унищожително, но това не дава право на никой от нас да извади пистолет и да застреля "съперника" си, и себе си заради своята любовна лудост. Адвокатите може и да оправдаят това действие и/или самия човек. Ако оживее, разбира се. Могат да пледират временна невменяемост - чувала съм го в множеството филми с подобен сюжет. Но хора, ние не живеем във филм. На снимачната площадка актьорите може и да стават след изстрелите, да хвърлят окървавените си дрехи, след което да отидат в бара и да си пият пиенето до следващата сцена. В живота има друг сценарий. След престрелката един от "актьорите" ще лежи в ковчег, другият – в кома в спешното, а "дамата на техните сърца" ще трябва да лекува простреляната си съвест. Ако има такава!

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ