Мъдрости от Reddit

21.03.2016, 12:30

Живото променящи

   
 
Мъдрости от Reddit

Хората не слушат родителите си, когато им казват кое е правилно и кое не, но са склонни да вярват на всичко, прочетено  някъде, особено пък на мъдрости в Reddit. Някои определят тези думи като живото променящи. Смаи си преценете дали е така.

Човекът, с който ще прекарате най-много време в този живот, сте самият вие, така че се постарайте да сте възможно най-интересен.

Спомнете си момент, в който сте се почувствал засрамен. Това е лесно, нали. Сега си спомнете момент, в който някой друг се е изложил. Не е толкова лесно. Вече не ме е грижа, че може да се изложа, ако само аз ще си го спомням.

Майка ми умираше. Тогава един приятел ми каза "Не изперквай сега! Ще имаш цял живот за това, но не го прави пред нея." Това наистина ми помогна да разбера, че моите чувства не са винаги на първо място. Научих се да сдържам емоциите си и да не откачам в някои ситуации, което ме е спасявало много пъти.

Когато бях по-млад имах един от онези разговори с приятелката си тогава. Казах ѝ, че искам да намеря точния човек за мен. Тя отговори "Всеки иска да намери точния човек и никой не се опитва да бъде точния човек." Това направо ме срази.

Не се дръжте лошо с кучето си, то ще е живо само няколко години от вашия живот, но вие ще присъствате в целия негов живот.

Съдим другите по действията им, а себе си съдим по намеренията си.

Нещо е срамно, само ако ти се срамуваш от него.

Следващата година ще ви се иска да сте започнали онова, което искате, от днес.

Ако си мислите, че знаете нещо, намерете някой, който не е съгласен и го изслушайте.

Не ме е страх от смъртта. Това е колът, който някой забива, за да играе играта на живота., Жан Жироду

Всеки, който срещаш, знае нещо, което ти не знаеш. Баба ми ми каза това и е добре да знам, че съм заобиколен от учители.

Депресията се появява под прикритието на рационалната мисъл. Каза го чичо ми.

Баща ми веднъж даде по един долар на мен и брат ми. Аз му го върнах с думите "Ама, тате, това е само един долар.", той много се ядоса и каза, че никога не трябва да връщам на хората онова, което ми дават, защото може да е всичко, което имат и да е голяма жертва за тях да се разделят с него. Почуствах се като идиот, а и сега наистина този долар щеше да ми е от полза.

Хората няма да си спомнят думите, които сте им казали, а начина, по който сте ги накарали да се почувстват.

Не е ли странно как всеки ден нищо не се променя, а като погледнеш назад и всичко е различно., Клайв Стейпълс Луис

Направи го, за да се научиш, а не за да е свършено. Така ми каза една моя учителка и ме накара да се замисля много за мотивацията.

В истинския живот лошите момчета си мислят, че са добри момчета.

Единственият случай, в който трябва да гледаш в чинията на другия човек, е за да се увериш, че той има достатъчно.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ