Музикални звезди, които са били отхвърлени като млади

13.07.2015, 17:00

Но сега се смеят последни

   
 
Музикални звезди, които са били отхвърлени като млади

Независимо колко талантлив и добре подготвен си в музикален аспект, да спечелиш доверието на големите звукозаписни компании често е невъзможна задача.

Известните лейбъли получават буквално хиляди писма и демо-записи месечно, като едва ли ще ви учудим, че повечето от тях дори не минават през преслушване. В крайна сметка, кой разполага с толкова време?

Представяме ви десет музикални звезди, които преди време са били отхвърлени от големите звукозаписни компании. Но сега това изглежда като нелепо решение, имайки предвид успехите им впоследствие.

10. Мадона

Преди Мадона да подпише първия си професионален договор със Sire Records през 1982 година, нейният екип изпраща демо-запис на известния продуцент Джими Ленър. Касетката съдържа песни, които в последствие ще попаднат в дебютния албум на певицата, продал над 10 милиона копия. Ленър обаче отхвърля демото на младата фурия, като дори подигравателно посочва, че "единственото, което липсва в този проект, е материалът". През 2001 година Мадона отвръща на удара, когато продава на търг писмото, с което е уведомена, че е отхвърлена.

1535800

9. Дейв Грол от Nirvana/Foo Fighters

В настоящия момент Дейв Грол е едно от най-големите имена на световния рок, но преди време талантливият музикант не се е радвал на особено големи успехи, що се отнася до музикалната му кариера. Още на 14-годишна възраст Грол оформя първата си банда в гимназията и дори изпраща демо на Иън МакКей - основател на Dischord Records. Младият Дейв обаче получава отговор, че от компанията не са останали впечатлени от продукцията.

8. Oasis

Oasis е една от най-популярните британски рок групи, но и тяхното начало е било трудно. Двамата братя Галахър опитват да си спечелят контракт с манчестърския лейбъл Factory, откъдето обаче получават отказ. Това не спира амбициите на Ноел и Лиъм, които в крайна сметка успяват да спечелят борбата за световна слава, а през 90-те години на миналия век Oasis е сред най-големите имена на рок музиката.

7. Macklemore и Райън Люис

Двамата рапъри изгряха на небосвода с хитовия си сингъл "Thrift Shop", като Macklemore и Райън Люис се превърнаха в първите артисти от 20 години насам, които успяват да достигнат до №1 в Съединените щати, без да разполагат с голям лейбъл зад гърба си. Истината е, че техните записи са отхвърлени от всички големи лейбъли, до които те се допитват, преди в крайна сметка да достигнат сами до световна популярност.

6. Jay-Z

В момента Jay-Z е собственик на цяла империя и разполага със стотици милиони долари, но преди време рапърът е бил принуден да продава CD-та в колата си, просто защото нито един лейбъл не е пожелал да подпише договор с него. Това го принуждава да основе собствена компания, носеща името Roc-A-Fella, а останалото, както казваме, е история. И милиони, милиони долари.

1535803

5. Lady Gaga

Преди време Lady Gaga подписва договор с популярния лейбъл Def Jam, радвайки се на благословията на изпълнителния директор на компанията Ел Ей Рийд. Последният забелязва потенциала на младата певица и парафира контракт с нея, но в последствие Gaga е практически уволнена, още преди да е издала първия си сингъл. Причината е преразпределение на финансовия ресурс на Def Jam, според който средствата, предазначени за Lady Gaga, ще бъдат насочени в различна посока.

4. Бионсе

В момента изглежда така, сякаш Бионсе е кралицата на съвременната поп музика, но и нейният път не е бил винаги осеян с рози. Още като 8-годишна тя се проваля с гръм и трясък на първото си голямо прослушване, а баща ѝ напуска работата си, за да менажира младата кариера на дъщеря си. Родителите ѝ дотам едва смогват с амбициите на Бионсе, че дори се разделят временно, не издържайки на напрежението. Все пак всичко завършва с хепиенд, а днес Бионсе е звезда от световна величина.

3. Eminem

Може би малцина знаят, че през 1996 година Eminem има подписан договор с компанията Web Entertainment, като дори успява да издаде и своя първи албум - Infinite. Записът обаче се проваля гръмко откъм продажби, успявайки да регистрира едва около 1000 такива. Вместо обаче да се откаже завинаги от хип-хопа, Eminem успява да стигне до договор с популярния продуцент Dr. Dre, който тласка кариерата му към облаците.

1535802

2. Кание Уест

Преди да подпише договор с Def Jam, Кание сам признава, че е бил отхвърлен от "тонове лейбъли". Всички признават бъдещата звезда за чудесен продуцент, но не и успешен рапър. Дори и демо записите на Кание не успяват да му спечелят договор като изпълнител, но за щастие на феновете си, Yeezy не спира да преследва мечтата си, вместо да се концентрира единствено върху работата си като продуцент.

1. The Beatles

Днес The Beatles са в Топ 5 на музиката изобщо, но пътят на бандата не е бил никак лек. В началото "бийтълсите" се изявяват в малки клубове на територията на Ливърпул и Хамбург, преди да се осмелят да отидат на прослушване в лейбъла Decca Records. На място продуцентът Джордж Мартин определя музиката им като "боклук", но решителното "не" дава Дик Роу - човек, който в бъдеще ще бъде известен като "този, който отхвърли The Beatles". 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ