Момче, кръстено на герой от „Междузвездни войни“, не получи паспорт, заради нарушаване на авторски права

26.09.2024, 12:42

Абсурдно!

   
 
Момче, кръстено на герой от „Междузвездни войни“, не получи паспорт, заради нарушаване на авторски права

На 7-годишно момче му бил отказан паспорт, защото името му нарушавало авторските права на "Междузвездни войни".

Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство отказало да издаде паспорт на Локи Скайуокър Моубрей, защото името му е нарушение на авторските права на франчайза "Междузвездни войни".

Семейството планирало да отиде на почивка в Доминиканската република през октомври. Това би било първото семейство от 2014 г. насам поради строгия работен график на родителите на Скайуокър.

Локи Скайуокър Моубрей е роден на 4 май 2017 г. Тъй като денят е известен като Ден на Междузвездни войни, двойката решила да го кръсти на един от героите.

Семейството твърди, че Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство им е казал да премахнат името Skywalker или да получат разрешение от Disney, която притежава авторските права върху франчайза Star Wars.

"Не знаехме, че това може да е потенциален проблем. Разбираме, че второто име на Локи е защитено с авторски права, но нямаме намерение да го използваме за лична изгода. Разбирам позицията и мотивите им (на Министерството на вътрешните работи), но вярвам, че трябва да признаят, че модерните имена се развиват. Мога да разбера, ако възрастен промени името си за "каскада", но това не е така за дете от раждането", казва бащата Крисчън Моубрей пред Suffolk News.

Няколко дни след като Suffolk News поискал от Министерството на вътрешните работи да коментира историята, двойката получила имейл, в който се казва, че на сина им ще бъде издаден паспорт.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ