Кокошите яйца са един от най-популярните хранителни продукти на Земята поради своята голяма наличност. Яйцата на другите птици обаче също стават за ядене. Да не говорим, че има и хора, които хапват и яйца на различни рептили.
В нашите представи всички яйца изглеждат еднакво след като се сварят, но това не е така. Например, яйцата от пингвин имат безцветен белтък. Приличат леко на извънземни яйца.
Времето за варене е 45 минути, а след което обезателно трябва да се охладят. Яйцата от пингвини стават за ядене само студени.
Жителите на Фолкландските острови обичат да ядат тези яйца и дори успяват да направят омплет от тях.
Обикновенно пингвините снасят две яйца и по традиция винаги се оставя едно в гнездото, никога не се взимат и двете.