Мийтъл Коен ще ви отвее

07.08.2014, 14:11

Рокът отдавна не е бил толкова красив

   
 
Мийтъл Коен ще ви отвее

Предполагам че като всички хора в днешно време и вие влизате в YouTube поне веднъж дневно, за да послушате някаква блажена музичка. Напоследък е твърде възможно да сте попаднали на реклама или клип на чаровна барабанистка с артистичния псевдоним Meytalll или пък с истинското си име – Мийтъл Коен (Meytal Cohen). Ако сте фенове на твърдата музика и не сте гледали клиповете ѝ, то със сигурност сте пропуснали. Но преди да се спра подробно на настоящите ѝ проекти първо ще дам малко информация за миналото ѝ.

1356613

Мийтъл Коен е родена на 9 август 1984 година в Рамат-Ган, Израел, и е най-малкото от 7 деца в семейството. Започва да свири на барабани на 18-годишна възраст, но кариерата ѝ е временно прекратена, защото като всяка израелска жена е длъжна да служи 2 години в армията на страната. След като отбива военната си служба тя заминава за Лос Анджелис, където учи в "LA Music Academy”. На 21 години Мийтъл се завръща в родината си, но по неприятен повод – красивата барабанистка чупи гърба си в автомобилна катастрофа и поради високото качество на здравеопазването в Израел тя предпочита да се лекува там. След дипломирането си се присъединява към групата Mobi Chick, които (както подсказва името) са само жени и свирят кавъри на Led Zeppelin. Младата израелка придобива известност през 2010 година, когато записва първият си самостоятелен кавър и го изпраща на шоуто "America's Got Talent”. Журито не я харесва и тя не се класира, но за сметка на това видеото става истински хит в YouTube и към днешна дата клиповете на Мийтъл имат общо около 80 милиона гледания в YouTube, а страницата ѝ във Facebook има около 500 хиляди харесвания (едно от които е от мен).

1356615

Коен признава, че животът на професионалния музикант не е никак лесен, независимо какво си мислят повечето хора. Тя споделя, че не ѝ е било никак лесно да преживява с "малки турнета и нелепи участия", но в крайна сметка всичко си е заслужавало. Началото на "кариерата" и в социалните медии е било доста необичайно.

 

 

"Първите ми няколко клипа бяха изключително семпли. Направих ги в моята стая с обикновена камера, а барабаните бяха точно до леглото ми. Звучах и изглеждах доста зле. Получих няколко негативни коментара, разбира се, но открих, че когато имаш известна доза талант и си постоянен в това, което правиш, и когато хората знаят точно какво да очакват, тогава нещата наистина се нареждат за теб.".

1356616

А защо е избрала точно YouTube за своя трибуна?

"YouTube е безплатен и все още никой не го е затворил (смее се). Ако си поне малко талантлив и смяташ, че имаш какво да покажеш, това е чудесна опция, тъй като хора от целия свят ще ви видят и ако ви харесат може да се изненадате колко бързо ще се издигнете."

1356612

Мийтъл е доста широко скроена откъм музикални хоризонти и в клиповете ѝ има за всекиго по нещо. Тя е записала кавъри на групи като Metallica, Nirvana, Bullet For My Valentine, Godsmack, Pearl Jam, Avenged Sevenfold, Three Days Grace, Green Day, Alter Bridge и много, много други. Към настоящият момент тя планира да започне да пише авторски песни, както и да осъществи международно турне. Съдейки по досегашният и личен и професионален път тя е свикнала да осъществява замислите си, така че ни остава само да чакаме.

Автор: Иван Недялков

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 07.08.2014 | 22:45
1 Не е лоша мацката.
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ