Малко супергеройски факти за супергеройско настроение

13.12.2016, 10:30

Някои любопитни моменти от вселените на Marvel и DC

   
 
Малко супергеройски факти за супергеройско настроение

Единственото ви оправдание да сте пропуснали факта, че супергероите са най-голямото нещо в киното, е да сте били в кома през последните 10 години. Ако това не е така, значи знаете за тази мания и сте наясно, че битката между Marvel и DC се премести в кино салоните и двете компании вече правят разширени вселени за своите герои, които се простират от големия до малкия екран. 

Но тези разширени вселени са просто заимствани от комиксовите такива, които са се разширявали през последните 50 години. За такова дълго време публиката се е срещала със стотици герои и хиляди сюжетни линии. От това пък следва, че има и много любопитни факти за любимите (и не чак толкова) ви герои, а ние се заехме със задачата да съберем за вас част от тях. Вижте ги:

- Супермен може до чуе пулса на всички хора на Земята и може да познае кой точно е този на Брус Уейн.

- Във вселената на Marvel Дядо Коледа всъщност е най-силният мутант, който някога е бил регистриран.

- Градът на Батман Готъм Сити е кръстен на малък бижутериен магазин в Ню Йорк, който работи и до днес.

- Върколака може да усеща емоционалното състояние на животните и да разбира кога са уплашени, щастливи, ядосани или ги боли. Той дори може да комуникира с тях на базистно ниво, така че те да разбират намеренията му.

- Веднъж Тор е ударил свой противник с чука си толкова силно, че е отворил черна дупка, която е засмукала врага му. 

- Според статистиките на междугалактическия орган на реда Nova Corps, Звездният повелител (Star-Lord от Пазителите на галактиката) има на сметката си повече от 350 хил. убийства.

- Танос е може би най-силното създание във вселената на Marvel и е побеждавал Хълк няколко пъти, но често го е споменавал като е едно от малкото същества, с които се старае да не влиза в конфликт.

- Костюмът на Тони Старк (Железният човек) има записани всяко движение и всеки удар, които Капитан Америка е правил някога. На практика знае следващия му ход преди него самия.

- Веднъж Батман се е опитал да стане Зелен фенер, но се е провалил, защото не е могъл да превъзмогне страха от загубата на родителите си.

- Дуумсдей е причинил смъртта на повече от 1 милион Зелени фенери.

- В една от най-депресиращите комиксови истории се случва ядрена война и др. Брус Банър (Хълк) е единственият, който оцелява. Мутацията му го спасява и го проклина завинаги да броди мъртвата Земя.

- Дедшот е толкова опитен с оръжията, че знае местата, където може да застреля някого най-много пъти, без да го убие.

- Тони Старк всъщност е осиновен, а Хауърд Старк има друг биологичен син, който се казва Арно Старк.

- Най-голямата скорост, до която е достигал Бари Алън (Светкавицата) в комиксите, е близо 13 милиарда пъти по-бърза от скоростта на светлината.

- Хълк е толкова силен, че веднъж е спасил Земята от приближаващ се астероид, който е бил 2 пъти по-голям, като го е разбил на парчета само с един удар.

- Според Грант Морисън, който е дългогодишен автор на DC Comics, Жокера страда от "супер здрав разум". Това е по-високо ниво на лудост, което му позволява да разбира нещата по начин, по който никой друг не може. В някои случаи той дори осъзнава, че е комиксов герой.

- Спайдър-Мен е толкова ловък, че може без проблем да балансира на един пръст. 

- Веднъж Дедпул е оцелял след зомби апокалипсис, тъй като е бил в мексикански ресторант и е изпаднал в кома, след като се е натъпкал до пръсване с чимичанга.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ