Малко страхотни факти за добро настроение

27.01.2017, 11:00

Гледат ли телевизия кучетата, колко време може да оцелее грипният вирус и още

   
 
Малко страхотни факти за добро настроение

Петък е и отново е време да дадам малко мезе на мозъците си с една доза любопитни факти. Изобщо няма да ви бавим, направо се нахвърляйте:

- В днешно време кучетата се заглеждат повече в телевизора от преди. Причината е, че старите телевизори са показвали по-малко кадри в секунда и са били по-трудни за гледане, докато високото качество на новите позволява на кучетата ясно да виждат всичко случващо се на екрана.

- Грипният вирус може да оцелее само 5 минути върху кожата на човек, но около 17 дни върху банкнота.

- За хората, които имат проблеми със съня, учените препоръчват една седмица на палатка/ къмпинг/ сред природата, с минимален досег до електроника. Това рестартира биологичния часовник на тялото и синхронизира нивото на мелатонин с изгрева и залеза.

- Бащата на актьора Уди Харълсън е бил наемен убиец и е умрял в затвора, излежавайки доживотна присъда за убийството на федерален съдия. 

- Първите хора в Южна Америка са ловили броненосци с размера на кола и са си правели къщи от черупките им.

- През 1991 г. истинските Мики и Мини Маус се женят. Уейн Олуайн, който е бил гласът на Мики, е срещнал през 1986 г. Руси Тейлър, която е започнала да озвучава Мини. В последствие двамата се влюбват и стават семейство като героите, които озвучават.

- На Сатурн валят дъждове от диаманти.

- Гигантските тарантули често си хващат малки жаби като домашен любимец. Причината е, че други буболечки често изюждат яйцата на тарантулите. Така жабите ги пазят от други насекоми, а тарантулите пазят жабите от по-големи хищници.

- На практика очите ни постоянно гледат в нашия нос, но мозъкът ни е свикнал да го изключва от картината.

- През 2010 г. полицията в Белфаст, Северна Ирландия е използвала музика от фургони за сладолед, за да успокои разгневени протестиращи тийнейджъри.

- Чувството да бъдеш отхвърлен е съвзем близо до физическата болка. Изследвания с ядреномагнитен резонанс са показали, че едни и същи части от мозъка отговарят за физическата и "душевната" болка. На практика, що се отнася до мозъка, няма голяма разлика между разбито сърце и счупена ръка. 

- Гарваните са единствените животни, освен приматите, които комуникират помежду си чрез жестове с "ръцете".

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ