Любопитни факти за обладано от духове имение в Лондон

25.03.2021, 13:00

Би ли го посетил?

   
 
Любопитни факти за обладано от духове имение в Лондон

По времето на кралица Виктория в Англия, всички истории на тема паранормално били много актуални. Още тогавасепоявява легенда за лондонско обладани от дуове имение на площад Бъркли, в който няколко души загиват по много странни начини.

Според легендата духове живеят в къщата от 18 век. Това са душите на някои от първите собственици. Има няколко версии за това каква трагедия се е случила там Едната гласи, че младо момиче се е хвърлило през прозореца, бягайки от жесток роднина, а друга -  че някой е убил малко момиченце. Има и трета, според която заключен младеж е починал на тавана.

Сградата придобива репутацията си, след като собственикът ѝ полудява. Томас Майерс се побърква от несподелена любов. Той спеи през деня, а вечерта обикаляи къщата със свещ в ръка и прекарва цялото си време в окултни ритуали. Съседите започват да говорят за странния собственик, който решава, че е луд заради духовете.

2283725

Трима души умират в къщата от страх. Веднъж младоженец посещава една от прислужниците за нощта и момичето отива на тавана да оправи легло. Няколко минути по-късно се чува писък и младоженецът я намери ужасно уплашена. Скоро прислужницата почива в психиатрична болница. Момчето решава да остане да пренощува в къщата, но на сутринта той също е намерен мъртъв. Смята се, че и той е умрял от страх.

Един ден млад мъж на име Робърт Уорбойс се обзалага с приятел, че може да прекара нощта в обитавана от духове къща. Той се съгласява при условие в къщата да има слуги. Преди да си легне, Робърт взема със себе си камбана и зареден пистолет. През нощта слугите чуват камбанен звън и след това изстрел. Когато стават виждат Робърт беше ужасно уплашен. Според една от версиите той е починал веднага след това, според друга той бързо се е облякъл и е избягал.

Легендата разказва, че в къщата живее чудовище, подобно на октопод. Уорбойс не е единственият, който решава сам да провери дали легендите за къщата са верни. Друг смел човек се оказва политикът Джордж Литълтън. Според него през нощта той чува странни звуци от ъгъла на стаята и решава да провери. Изведнъж е нападнат от кафява маса с пипала, която изчезва само след изстрел от пистолет.

През 30-те години в имението е открит антикварен магазин, който затваря едва 2015 г. Собствениците на този магазин никога не са срещали нещо необичайно. Още едно потвърждение, че всички тези истории са измислица и плод на богато въображение.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ