Любопитни факти за космическите военни сили на Тръмп

30.12.2019, 17:00

Болна работа!

   
 
Любопитни факти за космическите военни сили на Тръмп

След като Доналд Тръмп подписа указ за създаването на космически сили на САЩ започнахме да се притесняваме дали няма скоро да обявят война в космоса. Но преди да си се шашнал и ти, научи няколко любопитни факти за тях!

Тръмп наистина смята, че ще има военни действия в космоса.

Президентът на САЩ обясни, че са необходими космически войски, тъй като космосът е бъдещият обект на военни действия и "много неща ще се случат". Американският министър на отбраната Марк Еспер заяви, че космическата мисия ще бъде съсредоточена в това да защитава господстващото положение на Вашингтон в космоса.

Космическите сили няма да наемат нови военни

Хората ще бъдат вербувани от ВВС. В началото 16 хиляди души ще бъдат част от космическите сили, включително военни и цивилни служители.

Китайското министерство на отбраната се противопостави на създаването на космически сили. Те смятат, че това е заплаха за мира и сигурността в космоса, което ще доведе до милитаризация и нова надпревара във въоръжаването.

Космическите войски вече съществуват в Русия. През 2015 г. се появяват Аерокосмическите сили. В САЩ казват, че създаването на космически сили е техният отговор към Русия.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ