Любопитни факти за вълнуващ старт на деня

27.10.2021, 09:00

Ще се изумиш!

   
 
Любопитни факти за вълнуващ старт на деня

Един цял живот не би ни стигнал да научим всичко на този свят. Всеки ден се изумяваме все повече и повече, разбирайки всъщност колко много неща не знаем.

Днес ще ти представим любопитни факти, някои от които вероятно ще видиш за първи път!

1. Агата Кристи надминава Стивън Кинг и Дж. К. Роулинг, взети заедно с около 2 милиарда книги.

2. Въпреки че Хенри Хаймлих демонстрира своята емблематична техника за спасяване на живот при задавяне хиляди пъти през целия си живот, той никога не е имал шанса да я приложи в действителна спешна ситуация, докато не навършва 96 години и спасява жена в старческия си дом от задавяне с бургер.

3. Австралийски водолаз се сприятелява с бебе акула. Години след това, когато акулата го вижда, тя доплува до него и иска да го прегърне.

4. Древните египтяни разработват първия регистриран тест за ранна бременност, при който една жена уринира върху торба с пшеница или ечемик и ако торбата започне да покълва, това показва наличие на бременност. През 1963 г. изследователите измерват теста като 70% точен.

5. Алпаките се използват като бодигардове в някои ферми за пуйки, тъй като те инстинктивно приемат птиците в стадото си и плашат лисиците.

6. Джеймс Майкъл Тайлър, който играе Гюнтер в "Приятели” първоначално е трябвало да се появи само като статист. Той остава в шоуто, тъй като беше единственият актьор там, който знае как да работи с еспресо машина.

7. Гордън Рамзи има 16 звезди Мишлен. Само двама готвачи са печелили повече.

8. Дует между Фреди Меркюри и Майкъл Джексън, остава недовършен, защото Меркюри напуска записа по средата. Той не могъл да толерира ламата на Джексън в студиото.

9. Шведите имат национален седмичен план за хранене. В четвъртъкът те традиционно ядат палачинки и супа от грах.

10. Дейвид Бауи обмислял да стане будистки монах и учи за това в продължение на няколко месеца през 1967 г., преди един духовен учител да му каже, че трябва да следва страстта си към музиката. Неговата пепел е разпръсната на Бали в съответствие с будистките ритуали.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ