Лекарите говорят за новооткрит симптом при заразените с Covid-19

18.04.2020, 14:00

Наблюдава се от известно време

   
 
Лекарите говорят за новооткрит симптом при заразените с Covid-19

Лекарите вече споделиха симптомите, които 80% от пациентите с коронавирус имат: кашлица и треска.

Оказа се обаче, че има още един, който позволява болестта да бъде определена много точно. Този симптом е установен при 20% от пациентите, по-често при деца и юноши.

Испански и италиански лекари съобщават, че пациентите развиват обрив. Лекарите казват, че симптомът е рядък, но пък дава ясна индикация за това дали сте заразени с Covid-19.

Д-р Ранди Джейкъбс, базиран в Калифорния, дерматолог, наблюдава случаи на мистериозен обрив при трима от пациентите му с диагноза Covid-19. Това, което е толкова уникално за този обрив, е, че той идва и си отива, за разлика от други обриви, обикновено свързани с вирусна инфекция като варицела и морбили.

2224912

Обривът представлява малки лилави, червени или кафяви петна, които човек може да сбърка с натъртвания по кожата. Този обрив без сърбеж може да бъде причинен от реакцията на имунната система към вируса.

В Италия, където смъртността от коронавирус е на второ място след САЩ, проучване на 88 пациенти показва, че 20,4% от тях са развили някаква форма на необичайно състояние на кожата. Предполага се, че е свързано с COVID-19.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ