Лек против пиянството

29.09.2011, 16:21

   
 
Лек против пиянството

Нашите колеги от iNews разпространиха новината за хапчето, което не ти пречи да се напиеш като... талпа.

Благодарение на не знаем каква технология американски и австралийски учени са установили, че магическата таблетка е способна да ограничи ефекта на алкохола върху човешкия мозък. Интересно е, че досега експериментите са проведени само върху опитни мишки, които след приемане на хапчето и на алкохол, изобщо не се напили.

"Язък!"- ще кажем ние. Само хабят алкохола.

От една страна се радваме на новото "изобретение". Надяваме се да проработи. Хубаво ще бъде следващия път, когато заведем приятелката си на вечеря в нашите, тя да не им разказва с подробности за сексуалния ни живот след първата чаша вино. Но дотогава вероятно ще минат години, имайки предвид насъбрания срам от последното ни посещение.

Колкото до нас, не мислим да се възползваме от магическото хапче. Причината е проста – като знаем колко пием сега, не можем да си представим какви количества алкохол и какви средства ще са ни необходими, за да можем да се напием, въпреки въздействието на таблетката. Така сме си добре. Ще продължим да си приемаме вече признатите средства за справяне с махмурлука.

Отправяме сериозна заплаха към учените: Само да сте посмели да изобретите хапченце, което да ни връща спомените след пиянска нощ!  

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ