Където улиците имат така забавни имена...  22 Виж всички снимки

22.08.2011, 11:23

   
 

Има много забавни и интересни събития, които се случват само на Острова. Там се правят възможно най-необичайните състезания като копаене на червеи, гонене на пита кашкавал, първенство по замеряне с палачинки, надбягване с гумени патета и какво ли още не. Британският ентусиазъм е без аналог в целия свят, а британските обичаи и чувство за хумор са добре познати. И се оказва, че можеш да ги срещнеш навсякъде, навсякъде по улиците на градовете във Великобритания. Съвсем нагледно доказателство за това са снимките на Нуня Бояджиева, която се подвизава в Обединеното кралство, улавя много интересни моменти и явления от живота там и за щастие ги споделя с нас. В случая става дума за някои от най-забавните и необичайни имена на улици, на които можеш да попаднеш на Острова.

Cock Lane – Улица "Cock”

 

Определено най-силно впечатление прави името на улицата "Cock Lane”. Все пак трябва да се отбележи многообразието в значението на думата cock. В превод тя може да означава петел, чеп, водач, пенис и т.н. Само можем да гадаем кое от многобройните значения се крие зад кръщаването на улицата, но това си го знаят вероятно само британците.

Half Moon Street – Улица "Полумесец"

 

Не, това не е име на някой филм от поредицата "Здрач". Но и ние се чудим дали името на улицата се вижда само когато луната е в тази фаза или пък тогава на нея се случват някакви по-особени, странни неща.

Wild Street - Дивата улица

Тук посланието е съвсем ясно. Ако не си див, нямаш място на тази улица. Интересно би било да се запознаем с хората, живеещи на нея.

Anal Street - Аналната улица

Без коментар. А и като гледаме снимката май това не е сред най-приятните места във Великобритания.

Dumb Woman Street – Улицата на глупавите жени

Авторката на снимките съвсем уместно е добавила коментар, че Парис Хилтън трябва да живее там. Съгласни сме. Има толкова други кандидатки за това местожителство, че ако всички бъдат събрани на едно място, това сигурно ще се превърне в най-пренаселената улица в Обединеното кралство.

Beer Cart Lane – Улица за разнасяне на бира

Като огромни почитатели на бирата не можем да не обърнем внимание на името на тази улица. В най-смелите ни мечти това е място, където никога не спират да ни носят бира. Дано!

No Name Street - Улица без име

Явно това е мястото, което U2 имат предвид в песента си "Where The Streets Have No Name". Или пък дори и остроумните британци в средновековния град Sandwich (да, звучи и се пише на английски точно като сандвич), който се намира в графство Кент, не са намерили подходящо име за тази улица.

Ако искате да разгледате още снимки на табели със забавни имена на улици във Великобритания, вижте галерията. Още по-добре пък ако можете да отидете дотам и да ги видите на място.

 

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 23.08.2011 | 09:45
1 Всъщност, когато пишат песента си U2 визират улиците в големите американски градове, за това и клипът на въпросната песен е заснет в Лос Анджелис. В продължение на забавните имена на улици в Бат, Великобритания има улица Gay Street ;-), която в съвременния си превод би прилягала повече на Сан Франциско.
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ