Къде малките бацилчета си правят купон?

04.11.2011, 14:45

   
 
Къде малките бацилчета си правят купон?

Истинско чудо е, че ръката ви не умира от ужас всеки път, когато зареждате на бензиностанцията. Защото около 71% от маркучите на бензиноколонките са пълни с болестотворни бацили. Това са установили учени от компанията Kimberly-Clarke -производител на санитарни продукти.

Те са изследвали няколко обекта и места в пет различни града, търсейки наличието на микроби по най-често използваните от много хора обществени обекти.

Така е станало ясно, че най-мръсните предмети, до които се докосваме ежедневно, са:

Маркучите на бензиноколонките, където има близо 71% болестотворни бактерии.

След тях са дръжките на пощенските кутии в Америка – с 68%, перилата на ескалаторите – 43%, бутоните на банкоматите – 41%, бутоните на бариерата в паркингите – 40%, машините за кафе/десертчета и напитки – 35%.

Изненадващо, но факт – никъде не фигурират обществените тоалетни, където все сме си мислили, че е най-мръсно. Наличието на тези бацили по предметите, които най-често хващаме, не бива да ни стресира ни най-малко. Просто не забравяйте да си миете ръцете след като зареждате бензин, теглите пари, возите се в градския транспорт, особено след употребата на градския транспорт в София и спокойно си пийте кафето, нищо че по бутоните на машината, от която сте го взели, малките болестотворни бацилчета си правят луд купон.

Източник: Men's Health

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ