Конкурсът за каузи "Репортийн" продължава до февруари

06.12.2016, 18:00

"Репортийн" е възможност за учениците да дават нестандартни предложения за промяна

   
 
Конкурсът за каузи "Репортийн" продължава до февруари

Какво ще се случи със Спайдърмен, ако трябва да спасява света с БДЖ? Как тежките раници могат да ни направят по-щастливи? Отговорите на тези въпроси са само малка част от видеата, които бяха публикувани на reporteen.bg след началото на петото издание на "Репортийн". Всички те са заснети от български тийнейджъри според условията на конкурса за каузи, които променят света. Тази година той постави една от най-провокативните си до момента теми - "Обичам хейта", предлагайки възможност на ученици от цялата страна да изразят своето мнение с градивна критика към заобикалящата ги среда. Докато търсят промяна, някои от участниците пожелаха да предизвикат нов диалог със своето училище, а други се обърнаха към социалните мрежи и своите връстници.

"Многото видеа, които стигнаха до нас, носят изключително различен прочит на думата "хейт". Сред тях можете да видите някои от най-важните теми за обществото ни днес – как да се храним правилно или как да опазим околната среда, но същевременно да видите и решения на трудности, с които всеки от нас се е сблъсквал в по-ранна възраст от живота си. Всъщност, подходът на тийнейджърите към задачата на конкурса ни подсказа, че има смисъл да удължим разговора с тях във времето", разказва Емил Джасим, който един от създателите на конкурса. "Репортийн 2016" ще продължи до 14 февруари, включвайки нови награди за най-оригиналните видео решения.

1817430

В рамките на конкурса 7 участника ще получат сумата от 1000 лв., а още 7 ще получат награди от 500 лв., с които да поставят начало на творческата си идея.

Със своето участие в "Репортийн 2016", българските ученици доказват, че критиката може да бъде креативна, а добрата идея - първа стъпка към промяната.

Всеки тийнейджър, който все още не е изпратил свое видео, но истински желае да сподели идеята си за промяна, може да направи това през следващите няколко месеца на официалния сайт на Репортийн.

През своята 5-годишна история конкурсът Репортийн е получил над 190 видеа на тийнейджъри от над 150 населени места. До момента има 25 видеа на темата "Обичам хейта", като 17 от тях са от различни населени места в България.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ