Коледна елха от бира  7 Виж всички снимки

09.12.2011, 17:24

   
 

Празничният дух тресе и клати и редакцията на Div.bg. И в нашите глави кънти "Jingle Bells", и ние си тананикаме "Тих бял дунав..", така де "Тихо се сипе първият сняг...". За да отбележим приближаващата Коледа обаче избрахме един малко по-нестандартен начин, идея на колегата Александър Македонски.

Докато колегите от другите сайтове си закачаха топки и звездички по стените и таваните, ние си построихме, буквално, коледна елха от бирени бутилки. Разбира се, чинно изпихме всичката бира в бутилките преди да преминем към този изключителен градеж от вселенска величина. Цялата инсталация (невероятно тъпа дума, за нещо направено от някого и поставено някъде) е съставена от осем бирени етажа, т.е. осем парчета картон и общо 53 бутилки. А, и една връзка лампички от тея, дето висят на всеки втори прозорец по това време на годината.

Как се случва цялото нещо?

Първо. Изрязваме картонените кръгове. В зависимост от това, с колко бОтилки (правописната грешка е нарочна) разполагаме, преценяваме колко картон ще ни трябва за основи на етажите. Бутилките се подреждат в окръжност, ако се наложи се слага една в центъра за повече стабилност, дъната им се очертават с химикал върху картона, след което той се изрязва в кръг. За основа на втория етаж е необходимо същото количество картон т.е. се изрязва кръг със същите размери, след това повтаряме упражнението за горните етажи, като всяка следваща основа трябва да е с диаметъра на окръжността от бутилки, разположена на предходния етаж.

Второ. Поставяме най-големия кръг на земята (имайте предвид, че елхата си остава, където я издигнете, защото подобна конструкция не се мести). След това вземаме бутилките, предвидени за първия етаж, намазваме ръбовете на дъната с лепило и залепяме стъклата на очераните с химикал позиции. След като сме сигурни, че всичко си е залепнало на мястото, намазваме леко ръбовете на гърлата на бутилките с лепило и върху тях поставяме следващия картон. Така продължаваме до последния етаж, като последните два-три можете да ги направите първо на земята, а след това да ги залепите върху величествената конструкция.

Трето. Когато поставите последния етаж от една бутилка. Съвсем внимателно увивате вашето коледно "дръвче" с лампичките и слагате всякакви други гирлянди и украси, които имате под ръка (ние сме стиснати и имаме само лампички). Пускате лампичките и пляскате с ръчички от кеф като малки дечица, чиято бирена коледна мечта се е сбъднала.

Четвърто. Отивате до хладилника, вадите по една студена пълна бира за всички колеги и приятели, които са участвали в строежа, и си казвате едно шумно и звънко "Наздраве!". Отпивате с кеф и съзерцавате елхата, докато ви писне.

Това е всичко, приятели. Ние вече си имаме бирена коледна елха, очакваме вие да последвате нашия пенлив и светъл пример. Весели празници!

P.S. Много внимавайте да не би в някоя от бутилките да е останала биричка от преди 100 години, че ако разлеете, става страшно. Вярвайте ми!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ