Кого ще вземем със себе си след края на света

   
 
Кого ще вземем със себе си след края на света

Краят на света чука на вратата. Винаги съм искал да започна с това изречение, намирам го за крайно тържествено и апокалиптично. С толкова много предсказатели – то не бяха маи, ацтеки, чукчи, не бяха японски принцеси, тунизийски дукове и сибирски всемирни гадатели, които всички до един се обединиха около това, че им се дава, че ни очаква голям апокалиптичен панаир, метеорна заря и земетръси на корем – вече няма как да го отречем – вижда му се краят на света.

И след като светът ще свършва и е ясно, че ще трябва да се разделим с 98-99% от световната популация, което може и да не се окаже толкова лошо, тук в обиталището на Div.bg се зачудихме кои хора бихме спасили от гореспоменатите събития, за да можем заедно с тях да си живеем в постапокалиптична България, така че да ни е приятно. Вие вероятно се чудите защо толкова убедено заявяваме, че ще преживеем свършека, но отговорът е много прост – ние никога не излизаме от редакцията, а тя е дълбоко под земята, така че сме напълно защитени. Така че кой? Разбира се, бихме спасили всички, но няма достатъчно пространство... то за нас почти няма, пък какво остава за всички. Така че ето краткият ни списък:

На първо място ще спасим един читател, за  да има кой да ни влиза в сайта и да отчитаме дейност... бихме спасил и двамата, но наистина пространството е малко. Мястото ще се разиграе на томбола, така че, дядо, следи внимателно...

Вторият човек, които влиза в списъка ни за спасяване е от женски пол. Решихме, че няма как да не вземем една порно звезда. Причините са повече от ясни – ако настъпи апокалипсис е много вероятно да спре интернетът и така няма да можем да гледаме порно. Затова на нея ще и се наложи да играе на живо, ние ще ѝ партнираме, разбира се.

Продължаваме с друг жизнено важен персонаж – другар по чашка. Сега, ние можем да си пием и сами, но някак си е не е същото. След като ще останат много малко хора, е вероятно в даден момент на никого да не му се пие, което може да се окаже проблем, затова ще назначим един байчо като щатен пияч, който да казва "наздраве" на всеки в алкохолна нужда.

В условия на разруха и при липсата на инфраструктура и всякакви удобства за живот, водата може да се окаже голям проблем. Затова ни е нужен неизчерпаем източник на вода – няма как Веско М. идва с нас. Не се притеснявайте, ние водата не я ползваме за пиене, така че няма проблеми.

След като решихме проблема с водата, трябва да помислим и за яденето. Отговорът на този въпрос обаче може да се окаже голям проблем. Настана лют спор по въпроса, което е напълно разбираемо, защото от едната страна беше мусаката на мама, а от другата страна пълнените чушки на баба. Наложиха се елиминаторни кръгове по готвене на зелен фасул, телешко варено и крем-карамел. Победител обаче така или иначе не беше излъчен, затова и мама и баба попадат заедно в списъка.

Предполагаме също така, че след края на света ще е доста скучно. Няма да има места за забавления, интернет, кина и кръчми, няма да има "Винпром". Ще останат само книгите, обаче това не стига. Заради това ще спасим е един химик, които да владее дестилационните процеси до съвършенство, такъв дето да може да направи ракия от конска фъшкия, дето има една дума. Като много положителна професионална характеристика ще счита и работата с халюциногенни и упойващи вещества.

Мислехме го, въртяхме го, обаче няма как... Трябва да вземем и по една мадама. Не за друго, нали си имаме порно актрисата, но колкото за престиж -  да има и по едно момиче, което да не е на работа. Освен това може да ни се прииска някой да ни попили малко на главата, да почувстваме нужда някой да ни се нацупи или да ни гледа косо и да бърчи носле. За всички тези неща ще трябва да вземем и известно количество жени.

Помислили сме и за най-тежките моменти на депресия, тъга и меланхолия, защото вероятно ще има и такива, когато нито актрисата, нито химикът, нито мацките ще могат да ни помогнат. За да ни помага в тези наистина тежки, тъмни и трудни моменти, ще вземем Къцито Вапцаров, които да ни весели с великолепните си вицове.

Това е краткият ни списък с най-нужните ни хора, с които да успеем да съградим наново човечеството и да заселим Земята. Вероятно пропускам някого, все пак ще измрат около 7 милиарда хора, затова ще се радвам да споделите вашите предложения в коментарите под статия, за да обогатим списъка. Дори и Ной обаче не е успял да вземе всички животни, затова сега няма херхохадъгали, скукондрили и ъбчета, така че и ние едва ли ще успеем.

Бонус присъствие: За това се сетихме накрая, така че го слагам като бонус, пък и то си е точно това. За малко да забравим, че след края на света, след всичките там катаклизми и страхотии, ще оцелее още един човек. Това, разбира се, е Лили Иванова... "ветровееее"!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 2
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 03.09.2012 | 14:18
2 "жизнено важен персонаж – другар по чашка." Много е важен след края на света :))))
от Не е посочен | 31.08.2012 | 19:42
1 То хубаво ще вземете Къцито, но само след един негов виц и...язък ви за спасението...отиде, поотложен и жесток край:)))
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ