Кога осъзнах, че съм възрастен?

25.04.2021, 10:00

Признания в мрежата!

   
 
Кога осъзнах, че съм възрастен?

Времето минава някак неусетно и докато се усетим, вече сме се превърнали във възрастни хора. Но не винаги го осъзнаваме, докато изведнъж реалността не ни удари. Ето какво споделят хората в мрежата:

 

На 20 се дразнех, когато хората се отнасяха с мен като с дете. Сега съм на 31 години и обучавам стажант, който е 20-годишен мъж. Един ден се хванах да го наричам добро момче.

***

Коленете и лактите постоянно ме болят. Всеки ден ставам в 4 сутринта, за да отида на работа, където заплащането ми е твърде ниско. Също така трябва да плащам сметки и ипотеки. Това не е животът, който си представях.

***

Наскоро имах ергенско парти във Вегас. Легнах си, защото бях уморен, а не защото се бях напил. Вече съм твърде стар.

***

Миналата седмица обядвах с колежка и тя разказа за странните дрехи, които родителите ѝ носели в гимназията. Когато я изслушах, разбрах, че тя описва моето ученическо облекло. Попитах на колко години са родителите ѝ. Момичето отговори: "Те са на 40!" Аз съм на 37, след две седмици ще стана на 38. След като ѝ казах за това, настъпи дълга неудобна пауза.

***

Наскоро видях няколко тийнейджърки с къси поли и топове и си помислих: "Как да не замръзват без палта?" Но някога бях като тях.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ