Книгата за агента в Hells Angels вече и у нас

28.07.2011, 15:17

   
 
Книгата за агента в Hells Angels вече и у нас

Джей Добинс, по прякор Пилето, работи в Бюрото за алкохола, тютюна, огнестрелните оръжия и експлозивите в САЩ. Той става известен след като се внедрява в мото клуба Hells Angels в периода между 2001 и 2003 г.

В този клуб никой не влиза по собствено желание, а само ако получи покана. Добинс я получава, след като изфабрикува доказателства, че е убил един от членовете на "Монголите" - друг рокерски клуб, с който Hell Angels са от дълги години във война. Така агентът става първият, успял да се внедри в организацията.

След няколко години под прикритие името и истинската му самоличност са разкрити. Добин започва да получава смъртни заплахи от членовете на Hells Angels. Той пък от своя страна пише книгата "No Angel - My Harrowing Undercover Journey to the Inner Circle of the Hells Angels".В нея разказва как работата му под прикритие е променила живота му и как е успял да се отрече от семейството си. През 2009 г. Добинс е обявен за Най-продаван автор от New York Times.

У нас произведението е преведено от Емануил Томов, а заглавието му е все така дълго - "No Angel - Изтерзаният ми поход към вътрешния кръг на Хелс Ейнджълс". Цената на книгата, издавана от PRO BOOK, ще бъде 14,99 лв.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ