Кен и Барби на смъртта - Пол Бернардо и Карла Хомолка

06.02.2016, 11:30

История на ужаса

   
 
Кен и Барби на смъртта - Пол Бернардо и Карла Хомолка

Пол Бернардо и Карла Хомолка са по-известни като Кен и Барби на смъртта, всъщност съпрузите са серийни убийци от Онтарио, Канада. Те примамвали, изнасилвали садистично и убивали млади жени.

Издирването, процесите и последвалите присъди за изнасилването и убийствата на три тийнейджърки предизвикват медийна буря по целия свят. Най-бруталното е, че една от жертвите им е 15-годишната по-малка сестра на Карла - Тами Хомолка. Сега изненадата! Карла вече е на свобода, след като излежава 12-годишна присъда, докато нейният съпруг Пол е още зад решетките, осъден на доживотен затвор.

През 1990 година Карла се сгодява за Пол и е лудо влюбена в него. Той бил идеалът ѝ за мъж - успял, богат и звяр в леглото.

Пол бил много раздразнен, че Карла не е девствена, когато се запознал с нея. Затова, според него, нейно задължение било да му осигури удобен начин да отнеме девствеността на по-малката ѝ сестра Тами, но забележете - без момичето да разбере.

Писателят Стивън Уилямс разказва за идеята на Карла в книгата си "Непозната тъмнина":

"Карла беше обмислила нещата доста добре, работеше във ветеринарна клиника. Все пак, не искаше да убие собствената си сестра, а само да я приспи и да я подари на Пол за Коледа. В клиниката приспиваха животните преди операция, така че нямаше проблем да го използва върху сестра си. Рискът беше само в липсата на оборудване – трябваше да сипе халотан върху кърпа и да я сложи върху лицето на Тами – но тя щеше да внимава сестра ѝ да има достатъчно въздух и да проверява непрекъснато дишането ѝ."

1644237

На 23 декември 1990 година Пол използва новата си видеокамера, за да заснеме господин и госпожа Хомолка, техните дъщери Карла, Тами и Лори, и коледната украса в къщата. Пол непрекъснато наливал на Тами питиета, в които имало Халцион. Когато другите членове на семейството се качили по стаите си, Карла и Пол започнали да се издевателстват над Тами. Пол държал камерата насочена към нея, докато я изнасилвал, а Карла притискала напоената с халотан кърпа върху лицето ѝ. Проблемът бил, че Тами се задушила до смърт. Версията пред властите била, че се задушила в собственото си повръщано.

1644235

След смъртта на малката си сестра, тя решава да намира други момичета на Пол, за да задоволява сексуалния му нагон. Така отиват няколко девствени момичета, които Карла упоява, а Пол изнасилва вагинално и анално. Няколко момичета са изнасилени, а 3 са разчленени.

На 19 февруари 1993 година полицията се сдобива със заповед за обиск в дома на Пол и Карла, където открива изумително количество доказателства. Пол бил описал с подробности всяко едно от изнасилванията в Скарбъроу и притежавал обширна колекция от книги и филми за сексуални извращения, порнография и серийни убийци.

Най-нашумелият криминален случай в Канада, създал истински скандал. Един от основните дебати касаел сделката на Карла с властите! А именно - 12 години затвор в замяна на свидетелските ѝ показания срещу Пол.

1644232

След дванайсет години зад решетките Карла Хомолка е пусната на свобода. Семействата на жертвите ѝ и оцелелите от престъпленията ѝ от дълго време се страхуват от освобождаването ѝ. Мнозина канадци вярват, че тя със сигурност ще убие отново.

1644234

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ