Кари Руеслатен с акустичен концерт в София

11.05.2016, 16:00

Събитието е организирано от Gorgon

   
 
Кари Руеслатен с акустичен концерт в София

На 14 май в зала БИАД на ул. Г. С. Раковски 108 ще се проведе акустичният концерт на Кари Руеслатен, организиран от Gorgon. Тя е една от основателките на култовата дуум група The 3rd and the Mortal. Групата беше и е вдъхновение за много банди по света, включително за Nightwish и The Gathering.

След напускането на The 3rd and the Mortal, Кари издава соловите албуми "Spindelsinn" (1997), "Mesmerized" (1998), "Pilot" (2001), "Other People’s Stories" (2004), "Time to Tell" (2013) и "To The North" (2015). Кари участва и в друг култов проект, а именно STORM, който влиза в историята с единствения си албум "Nordavind".

1704119

Музиката на Кари е вдъхновена от драматичните пейзажи на северната страна. В последния си албум "To the North" тя внася малко по-мрачна нотка към запазената си марка - меланхоличен акустичен норвежки фолк. Талантът на Кари, съчетан с шлифовката на класическото пеене и вдъхновенията, почерпени от норвежката фолклорна музика и келтските традиции, са оформили изключителния ѝ глас - красив и същевременно труден за описване.

Вдъхновение за Кари винаги са били норвежката и келтската музика, както и музиканти като Loreena McKennitt, Tom Waits и Emmylou Harris.

На концерта в София на 14 май Кари ще представи песни от последния си албум, както и хитове от всички периоди на кариерата си. Ще има и български съпорт от страна на Кайно Йесно Слонце, които ще се представят с доста различен акустичен и минималистичен сет.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ