Какво споделят режисьори за техни известни филми

17.03.2016, 13:30

Съвпада ли тяхната гледна точка с нашата

   
 
Какво споделят режисьори за техни известни филми

Гледаме различни филми и си формираме мнение за тях едва ли не моментално. Почти винаги забравяме, че режисьорът също си е имал мнение и замисъл, когато е направил дадения филм. Вижте какво споделят някои от най-големите в бранша за свои филми.

Куентин Тарантино за "Гадни копилета"

В тази история киното променя света и обичам тази идея.

1667808

Мартин Скорсезе за "От другата страна"

Той е за реалността да станеш свидетел на жестокост. Да кажем, че имате близък приятел, когото познавате от 25 години. Дори да не сте спрестъпници, него може да го блъсне кола и той да умре, край. Смъртта идва за миг и това е истината. Човек си отива за по-малко време от 24-те кадъра на един филм.

1667805

Алехандро Гонсалес Иняриту за "Завръщането"

Няма нищо по-отегчително от това да говориш за трудностите по време на продукцията. Хората си мислят "О, горките, как страдат!". Кого го е грижа? Наистина ли сме се смяли по цял ден? Не. Работехме като луди, за да го направим както трябва. Казах им "Това са условията, така ще снимаме!". Никой не е крил истината.

1667812

Питър Джаксън за "Властелинът на пръстените"

Тези филми са наистина безкрайни. Много хора казват така, но темите в тях са толкова валидни днес, колкото са били преди 50 години, когато Толкин е написал книгата, колкото са били и преди 500 години. Става дума за човешките емоции - за приятелство, кураж, вярност, любов, за борбата между доброто и злото. Няма нищо сложно в тези теми.

Сложността на историята във филма идва от множеството герои и смешните имена на места, неща, които трябва да се постараеш да запомниш, докато в същността си е много лесен за разбиране.

1667811

Стивън Спилбърг за "Джурасик Парк"

С "Джурасик Парк" наистина се опитах да направя продължение на "Челюсти" на твърда земя. Срамно е, но сега мога да го кажа.

1667807

Алфред Хичкок за "Психо"

Веднъж направих един филм - "Психо". Приех го като голяма шега. Бях ужасен да разбера, че някои хора са го приели твърде сериозно. Имах намерение в него да има страх, ужаси и писъци, но не повече от такива, като на скоростното влакче...

1667809

Тим Бъртън за "Батман се завръща"

Бях много щастлив когато правех филма, защото се чувствах на нова територия. Върнахме се към традицията на комиксите, беше вълнуващо. Изведнъж се оказва, че всеки анимационен герой е изтерзана душа в смешен костюм.

1667813

Стивън Спилбърг за "Империята на слънцето"

Направих филм, който да задоволява мен, а не публиката. И е толкова черен, колкото аз си позволих да бъда.

1667806

Стивън Спилбърг за "Близки срещи от третия вид"

Наистина мисля, че "Близки срещи" най-много се приближава до постигане на мечтаното за един филм.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ