Какво научих днес: Нова порция интересни факти, които не си чувал досега

19.04.2021, 09:00

Любопитно!

   
 
Какво научих днес: Нова порция интересни факти, които не си чувал досега

Човек се учи цял живот. Затова днес ще ти възможност да научиш доста любопитни факти, които лично ние не бяхме чували преди. Надяваме се да ти бъде интересно!

 

През ПСВ, носителят на Нобелова награда физик Мария Кюри разработяа мобилни рентгенови станции за пътуване до фронтовете и подпомагане на армейските хирурзи и предотвратяване на ампутации, когато крайниците са все още цели. Смята се, че над милион ранени войници са били спасени с нейните приспособления.

Исландските коне нямат право да напускат страната. Ако го направят, им е забранено да се върнат. Това е така, защото Исландия е остров и поради тази причина те имат ограничени заболявания, а това е друга мярка за предотвратяване.

2288849

Японска компания за сладолед създава реклама, за да се извини публично за необходимостта да вдигне цената на своите сладоледи за първи път от 25 години насам от 60 йени на 70 йени.

Кучетата и котките обикалят преди да заспят, като това им е останало от дивите им предци. Инстинктите им за оцеляване ги провокират да се позиционират в посока на вятъра, за да усещат аромата на хищниците и да изберат най-добрия ъгъл за наблюдение на околната среда.

Уолт Дисни случайно "отвлича" Ричард Никсън, като изпраща монорелсовия му влак, преди Тайните служби да успеят да се качат. Агентите хукват след влака и се опитват да скочат на борда, но вратите вече са затворени. Пилотът на монорелсата Боб Гър изпада в ужас и изритва Никсън.

Има улица, която е разделена по средата от границата между САЩ и Канада, тематично наречена улица Canusa. Хората, които живеят в къщи от южната страна на улицата, са в САЩ, а от северната страна в Канада. Пресичането на улицата изисква да се докладва на граничния пункт.

2288846

Не всички хора имат вътрешен монолог и имат по-силни умствени визуализации, които придружават словесните им мисли.

Слоновете могат да чуват и през ушите, и през краката си. Чрез специални мазнини, наречени цифрови възглавници, те могат да чуят звуци от много километри. Това помага да разбират за далечна опасност, настъпващи наводнения и съперничещи слонове.

Дисни използва боя с цвят, наречен "GO AWAY GREEN", за да маскира и скрие предмети и врати в своите тематични паркове.

2288848

Зъбите са в състояние да изпитат само едно усещане - болка. Когато ядеш или пиеш нещо твърде горещо или твърде студено, или зъболекар оперира зъбите ти, изпитваш само болка, защото това е единственото нещо, на което реагират нервите около зъбите.

2288847

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ