Какво да ѝ сготвите през ноември

05.11.2015, 09:30

Рецепти за истински мъже и доволни жени

   
 
Какво да ѝ сготвите през ноември

Не е мит - жените харесват мъже, които могат да готвят! А ако можете да готвите нещо по-сложно от принцеси, още по-добре. Подготвили сме ви няколко съвсем лесни за изпълнение, но същевременно много ефектни рецепти. Прочетете статията, пробвайте веднъж сами (за да не се изложите пред нея) и я поканете на гости. Ако всичко мине както трябва, момичето е в кърпа вързано.

1. Печени кестени

В пресните кестенови плодове се съдържат 49.8% вода, 42.8% въглехидрати, 2.9% белтъчини, 1.9% мазнини и 1.4% целулоза. От въглехидратите 16% е скорбяла, 7% декстрин и 4% захари (глюкоза и захароза). Кестените са богати на минерални соли, главно калий, фосфор, магнезий, калций, натрий и желязо.

Така ще я впечатлите, ако е на диета.

Сега към рецептата:

Избирайте такива с лъскава, тъмнокафява кора, които не миришат на влага или мухъл.

1. Поставяте ядката върху кърпа и срязвате процеп под формата на кръст
2. Нареждате кестените в тавичка с цепнатината нагоре
3. Печете във фурна, на 190 градуса за 15-20 минути
4. Белите ги възможно най-горещи. Освен твърдата кора, махате и тънката кожичка на кестена

Посолявате.

Сервирате! 

1592327

2. Нискокалоричен десерт с нар

Какво ви трябва:

  •   2 големи зрели нара
  •   4 супени лъжици петмез от нар (или обикновен петмез)
  •   2 чаши сок от нар
  •   сол

Как да го направите:

1. Срежете нара надлъжно на две части. Вземете голяма лъжица или черпак, с които да отстраните семето на нара.

2. Останалата част смесете с петмеза от нар, сока и малко сол. Разбъркайте.

3. Охладете за около 30 минути.

3. Традиционен пудинг с райска ябълка (за напреднали)

1592334

Какво ви трябва:

  • 2 ч.ч. пюре от райска ябълка (просто намачкайте плодовете до гладка смес; можете да използвате и други плодове по ваш избор - например тиква или банан)
  • ½ ч.ч. разтопен маргарин
  • 3 яйца, разбити
  • 2½ ч.ч. пълномаслено прясно мляко
  • 1¼ ч.ч. захар
  • 2 ч.л. канела
  • 1½ ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. джинджифил
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • ½ ч.л. настъргано индийско орехче (1 ч.л., ако е на прах)
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • 1 ч.ч. стафиди
  • ½ ч.л. сол
  • 1 ч.ч. натрошени орехи

За соса:

  • 230 мл размекнато разбито масло
  • 1 жълтък
  • щипка сол
  • 4 с.л. пълномаслена сметана
  • 2 ч.ч. пресята пудра захар
  • 4 с.л. коняк

Как да стане номерът:

1. Предварително загрейте фурната до 160°C

2. Използвайте гевгир, за да отделите ябълковото пюре от семките, ако използвате обикновени райски ябълки. Ако използвате японски райски ябълки (японска хурма), това може да не се наложи, тъй като те обикновено нямат семки.

3. Когато отстраните семките, изсипете ябълковото пюре и обелките в блендер и разбийте.

4. Можете да замените пълномасленото мляко с една кутия кокосово мляко (400 гр.), разтворено с вода, за да получите 2½ ч. течност.

5. Смесете млякото, разтопения маргарин, яйцата и ябълковото пюре в блендер.

6. Излейте в голяма купа.

7. Сместа може да започне да се затяга като пудинг заради високото съдържание на разтворими фибри, но ще можете да я разтворите отново, като я разбъркате и върнете към течно състояние.

8. Пресейте заедно твърдите съставки с изключение на стафидите и орехите.

9. Изсипете всичко в голяма купа.

10. Разбъркайте добре.

11. Печете пудинга в непокрит, намазнен дълбок съд от дебело стъкло с размери 23 см. х 8 см., докато леко се втвърди (трябва леко да се тресе, когато го движите), т.е. за около 80 мин. Печете 75 мин., ако ще го сервирате на следващия ден.

12. Оставете да постои 5 мин. и след това отделете пудинга от съда с остър нож. Оставете пудинга да постои непокрит още 50 мин., тъй като той ще продължи да се готви и втвърдява и след като сте го извадили от фурната.

13. Пудингът ще се реже лесно на другия ден, след като го сложите в хладилника.

14. Можете да печете пудинга малко по-кратко и така в центъра ще остане течност, с която ще можете да го полеете.

15. Остатъците от пудинга, които имат сос по средата, може да се пекат в микровълнова фурна.

16. Препоръчва се да полеете пудинга със сос, разбита сметана или топинг.

1592329

Източник: recipes.wikia.com

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ