Какви хора сте според музиката, която слушате

07.01.2016, 11:31

Да видим кой какъв е всъщност

   
 
Какви хора сте според музиката, която слушате

По принцип сме защитници на тезата, че всеки има право на лош вкус. Когато става дума за музика обаче, сме доста докачливи, особено когато се говори за някоя великанска група като Whitesnake или Queen. Човек може да слуша каквото си иска, но трябва да уважава доказалите се групи и изпълнители от другите жанрове.

А може би отношението на хората към различната музика зависи от това какво самите те слушат? Или пък като цяло характерът и държането на всеки от нас се определя от предпочитания музикален стил? Нека видим дали е така:

Хеви метъл

"Обичам Megadeth, Slayer и да се гушкам" не е фраза, която ще чувате често, но всъщност си е самата истина. Според музикалния психолог Ейдриън Норт, който прави тригодишно проучване за музикалните предпочитания и характера на човека сред над 36 000 души, хеви метъл феновете всъщност са деликатни и мили хора, пълни с артистизъм.

Класическа музика

Чувствителни и сложни личности - това е перфектното обяснение за хората, които искрено обичат да слушат класическа музика. Те са още артистични, интровертни и имат високо самочувствие за себе си. Те се родеят с метъл феновете по това, че обичат епичността в любимата си музика.

Хип-хоп

Енергични, ритмични слушатели, феновете на хип-хопа обичат социалния аспект на музиката - обичат да танцуват, да пеят и да изживяват музикалните си емоции с другите хора, а не в самотата на слушалките си. Точно както самите хип-хоп изпълнители, любителите на този музикален стил са екстроверти и с високо самомнение.

Поп

Феновете на най-популярните парчета показват по-малко артистичност спрямо феновете на другите музикални стилове. Освен това те са по-склонни да се тревожат за различни неща в живота си. И все пак поп феновете са социални същества, обичат да са сред компания. Онези от тях, които обичат да слушат по много пъти актуалните хитове, правят това, за да регулират настроението си, защото е доказано, че малко преди любимата част в някоя песен, мозъкът на човек произвежда допамин.

Рок

Феновете на класическия рок работят здраво и са наясно със себе си. Те са уравновесени и също като феновете на попа използват любимата си музика, за да регулират настроението си. Любимите им песни обикновено привнасят точно определена емоция.

Феновете на инди рока обаче са по-креативни и са отворени за нови преживявания, но за сметка на това имат по-ниско самочувствие и са по-ненадеждни в работата.

Феновете на пънк рока са енергични, понякога по-груби и не умеят да изпитват емпатия.

Фолк, джаз и блус

И те са чувствителни, широкоскроени и много креативни. Всичко в живота им обаче клони към умереното. Склонни са да използват музиката, за да стимулират мозъка, а не телата си.

Кънтри

Те са непретенциозни, но за сметка на това са много чувствителни и винаги са готови да помогнат. Обикновено са здрави бачкатори.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ