Как ще изглежда планетата, когато всички ледници се разтопят?

10.01.2021, 10:00

Никак не е забавно!

   
 
Как ще изглежда планетата, когато всички ледници се разтопят?

Доста говорим за глобалното затопляне, но е трудно да осъзнаем мащабите на това явление, докато не ни се покаже нагледно. Проблемът е наистина сериозен и всеки от нас трябва да преосмисли начина си на живот, защото нещата не отиват на добре.

За да ти помогнем да си представиш колко лошо е положението ще ти покажем визуализации, които показват как би изглеждала планетата ни, ако всички ледници се разтопят. И колкото и невъзможно да ти се струва това, то все някога ще се случи. Сега средната температура на планетата е 14 градуса, но след глобалното затопляне тя може да се повиши до 27. Някои морета ще се свържат помежду си, много държави ще изчезнат, озовавайки се под водата, а морското равнище ще се повиши с 65 метра.

Европа

2269078

Част от Великобритания, Холандия и Белгия ще се наводнят, а Венеция ще бъде слята с Адриатическо море. Черно, Каспийско и Средиземно море ще се свържат.

Азия

2269076

Шанхай и Хонконг ще бъдат наводнени, Пекин ще започне да граничи с морето. Бангладеш ще бъде почти напълно потопен, както и някои от островите.

Северна Америка

2269075

Целият щат Флорида ще изчезне, а Луизиана частично ще премине под вода. Хълмовете на Сан Франциско ще станат острови.

Южна Америка

2269077

Столицата на Аржентина Буенос Айрес и столицата на Уругвай Монтевидео ще се наводнят.

Африка

2269079

Египет ще бъде наводнен от Средиземно море.

Австралия

2269080

Ще се наводни по-голямата част от брега, където сега живеят почти всички австралийци. Континентът ще се сдобие със свое вътрешно море.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ