Да! Истинският съвременен мъж трябва да може да готви и тук не говорим за бъркани яйца и принцеси. Проблемът е, че това го знаят всички жени и имат завишени очаквания - единственото, което ни остава е сами да си измислим впечатляваща рецепта. За целта ни помага главният готвач на Nokturno - един от най-реномираните ресторанти в Загреб, Хърватия.
1. Какво да готвите
Най-добре се експериментира с червено месо, защото не е мазно, то остава ядливо дори да го взривите с течен азот. Също така можете да замаскирате грешките с подходящата гама зеленчуци.
2. Какво да не готвите
Морски дарове! Това е доволно сложен продукт, с който ако сгрешите къщата ви ще придобие миризма на подквасен скункс.
3. Как да готвите
Да се развихрите като Звездев - идеален начин да оставите гостите без вечеря. Придържайте се към задушеното, печеното и грила.
4. Как да съчетавате
Има само две важни правила - основа и допълнение. В центъра трябва да бъде месото, рибата, сирената. Фон - неутрални зеленчуци.
5. Какво да добавите
По принцип не ви съветваме, но ако сте решили, съвременната кулинария предлага цитрусови плодове, горски ягоди и странни морски гадости.