Как да я накарате да ви уважава

13 златни правила

   
 
Как да я накарате да ви уважава

Жените са странни същества, нищо чудно, че има теория, че са от друга планета - тяхна собствена. Но любовта, както при мъжете, така и при жените рано или късно си отива. Тогава се очаква нещо друго - уважение. И докато при момчетата в бара това е лесно постижимо, като врътнете 12 текили на екс и си стоите на краката, то при жената нещата стоят по друг начин. Неслучайно хората казват, че ако един мъж спечели уважението на жена, то той наистина е постигнал нещо голямо. Ние се поразровихме малко по женските форуми, събрахме каквото ние сме научили и прегледахме няколко интервюта на известни мачовци, които макар и секссимволи, имат стабилни и щастливи жени, които ги уважават. Ето и най-важните 13 правила.

Една лека вметка: говорим само и единствено за истински, стойностни и умни жени, защото уважението на боклуците, няма защо да бъде печелено. 

1. Не крещете

Да повишавате тон, когато сте скарани или има някакво особено напрежение, е първична реакция, но не ви придава тежест. Крещенето при мъжа е позволено само в 3 случая: А) Да извикаме момчетата от другата стая; Б) Да се подготвим психически за бой; В) Да изплашим врага.

Крещенето на жена и пред нея е напълно забранено. Това означава, че сте напът да изгубите контрол, а жените никак не се впечатляват от това. Сентенцията е проста: децата крещят повече от жените, жените повече от мъжете, а силните мъже изобщо не повишават тон.

Ето какво казва една девойка в един форум:

"След вечеря се качихме в колата и тръгнахме, за да ме закара вкъщи. През цялото време той не спря да крещи по другите коли. Точно в този момент обмислях дали да го поканя да се качи. Дори не му се обадих повече."

2. Не бъдете дребнави

И не говорим само за това, че са ви върнали 20 ст. по-малко. А да се изнервяте за дреболии изобщо. Жените възприемат това като знак, че ако нещо такова може да ви изкара извън нерви, едва ли ще се справите с нещо по-сложно.

Поля - една девойка в един форум:

"След като ми каза, че е отмъстил на приятеля си, като му е залял колата с някаква гадост, защото го е завлачил с 50 лева, ми стана пределно ясно, че нещо не му е наред и не искам да се срещам повече с него."

3. Не завиждайте

Дори по природа да сте завистлив. Всякакъв тип коментари от рода на: "Откъде толкооо пари за тая кола, бе?!" и "Всички са крадци бе, не може да има толко пари тоя", предизвикват у жената следните мисли: А) Искате нещо чуждо; Б) Нямате топки да го постигнете.

Завиждащите не се докопват до уважението на жената, както и до нищо друго.

4. Не бързайте да осъждате хората

Древна мъдрост гласи, че врагът се избира по-старателно от приятеля. Мъжът, който с лека ръка поставя етикети, като: "идиот", "олигофрен", "тъпанар" или съди по външния вид на човек, предизвиква у жената чувство, че е нищо повече от смотан комплексар.

1633623

5. Признавайте, когато някой е прав

Слабите хора никога не признават грешките си. Но силният мъж го прави, той има достатъчно точно мнение за себе си и самочувствието му няма да пострада, ако признае, че е сбъркал. Това се харесва на жените и те ценят дълбоко това качество.

6. Не търсете съчувствие

Да, на всеки се случва и най-силните се сдухват понякога. Силните мъже страдат мълчаливо. Жената ще ви утеши и без да си го търсите и да се оплаквате как никой не ви оценява.

Евгения (девойка от форум):

"Скоро срещнах на парти един доста привлекателен мъж. Успял, уважаван, със собствен бизнес, но наскоро разведен. Та той ми съсипа вечерта, като не спря да ми говори: хората са идиоти, бившата е кучка, синът ми е тъп. Колкото и да беше велик, с това отношение, няма да спечели нормална жена."

7. Умейте нещо готино

Даже нещо елементарно като палачинки ще свърши работа, но трябва да ги правите наистина добре. Дори след години, ако се разделите, тя ще си спомня за "палачинките на Жоро", всеки път когато ѝ замирише на тях.

8. Не мълчете, когато не е права

Когато тръгне да ви разказва как в офиса се бъзикат с новата или как е свила тия обеци от мола и изобщо всякакви детски постъпки, които хората понякога си позволяват, сте длъжни да я скастрите. Почти сигурно е, че в началото ще ви нападне и ще се надуе, но в главата ѝ ще се уталожи това, че вие сте достоен човек, който заслужава уважение.

9. Не се лигавете

Мъжете и жените имат навика, когато се съберат, да започнат: "бебенце", "зайченце", "бонбонченце". Ок, ако за нея е приемливо, то за вас - не. Няма по-жалка гледа от мъж, който казва за себе си: "Гошку е гладничко, няма ли да папаме скоро".

Жените уважават мъже, които им говорят на пълно име, дори да не го харесват, ако вие им говорите така, ще започнат да си го харесват. Нещо дребно от рода на слънце, мило и т.н. също е приемливо, разбира се.

1633628

10. Не я унижавайте

Вече не сте деца. Дори тя да е по-пиперлива и цапната в устата, вие трябва да запазите добрия тон и да ѝ говорите разумно, дори и да се карате. Ако започнете да ѝ вадите кирливите ризи, ще ѝ паднете в очите, но ако не я обиждате, тя винаги ще ви уважава. Когато започнахме да пишем това, никъде не сме казвали, че е лесно.

Бонус: не я обиждайте, когато има хора сред вас. Спазвайте философията на добрия шеф: поощрявайте публично, наказвайте лично.

11. Не ѝ разказвайте за сексуалния си живот

Жените реагират така: ако се чувства длъжен да ми се похвали, то най вероятно няма с какво друго или изобщо не го бива.

Богатият опит не пречи на жените (даже обратно), но само при едно условие - не говорите за него. Жените обичат мъже, които са дискретни и умеят да пазят тайни.

12. Помагайте и без да ви е молила

Молбата сама по себе си се явява отплата. Но, ако ѝ помогнете с нещо без да ви е молила, това ще ѝ направи огромно впечатление.

1633624

13. Уважавайте себе си!

Оставихме най-важното накрая, така че тези от вас, които продължават да четат, печелят най-много.

Трудно е да уважаваш човек, който сам не се уважава. Повечето хора се обичат, грижат се добре за себе си, пазят се - всичко каквото ви хрумне, но не се уважават.

Да се уважавате не означава да говорите за себе си в трето лице, а да следвате две простички житейски правила:

А) Не правете нищо, което смятате за нечестно, дори всички да го правят и това да е лесно, приятно и безопасно.

Б) Ако смятате, че нещо е правилно, го направете, дори да не ви е приятно и никой да не го оцени.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ