Как да се подготвите преди пътуване с БДЖ-то

5 съвета преди да се качите във влака на ужасите

   
 
Как да се подготвите преди пътуване с БДЖ-то

Кой не е пътувал с БДЖ-то? Кой не е чувал за него? Легенди се носят за българската железница, безброй истории може да чуете за емоционални преживявания, случили се сред миризмата на естествена човешка, влажна плът. Истории не за целувки и любов, а истории за ужас и културно страдание. Днес влаковете на Българска държавна железница олицетворяват живота на българина – мизерен и първобитен. Дано скоро се намери някой, който да махне смрадта от мoтрисите и да настани в тях парно през зимата.

Може би най-евтиният в родината ни, железопътният транспорт събира всякакви хора – и къпани и немити. Дори и да сте най-възпитаният, чист и подреден човек, обаче, има основни правила, които всеки трябва да спази преди да тръгне на път с влака – особено ако му предстои над деветчасовия път Варна – София.

Представяме ви част от емоционалната и материална екипировка, която трябва да си осигурите. Какво да направите преди да пътувате с БДЖ?

1. Не пътувайте с БДЖ!

При най-малката възможност за използване на друг транспорт ви съветваме да се възползвате. Нямаме нищо против влака като средство за транспорт. В други държави той се счита за лукс и е по-скъп от всякакъв друг вид превоз. Тук, обаче, обстановката в мотрисите е отвратително гнусна, а дори билета не е толкова евтин, освен, ако не сте студенти или ученици. В случай, че все пак нямате избор, четете нататък...

2. Вземете си тапи

Тапи за нос, тапи за уши, тапи за очи, тапи за мозък, тапи за г*з – всякакви тапи ще са ви от полза. Запушете всяка една връзка със заобикалящата ви среда. В повечето случаи тя е твърде зла, изразяваща се в нечии гордо изпънати боси крака, лютящи на очите като десет глави лук едновременно.

3. Носете си пластмасово шише с вода и ескимоски костюм

Както знаете, климатикът е лукс, който не се полага на българските влакове. Често лукс се оказва и парното през зимата, за разлика от парното през лятото, което е естествено. Лошото е, че вече за лукс се счита и това, прозорците да се отварят и затварят. Обикновено винаги се случва така, че през лятото да не можете да ги отворите, а през зимата да не можете да ги затворите. Тук на помощ идват споменатите приспособления. Пластмасовото шише в този случай е незаменим приятел, който ще ви помогне да задържите прозореца отворен през лятото. Ескимоския костюм пък трябва просто да облечете през зимата, когато косите ви се веят от леденостудения вятър , пронизващ костите ви.

4. Във влака всички са равни

Няма мъже, няма жени – или се научавате да пикете прави или хващате неограничен брой болести. Дори и да сте овладели тази тънкост по-добре и за мъжете и за жените е все пак да избягват посещаването на тоалетната във влака. Вероятността нещо да ви ухапе не е малка.

5. Винаги носете със себе си книгата на Беър Грилс "Оцеляване в дивата природа"

Не са редки случаите, в които влакът се чупи по средата на нищото и минават часове преди да потегли отново. През това време трябва да се пазите от вълци, мечки и глигани, а какъв по-добър наръчник за оцеляване в дивото от този на ветерана в тази област г-н Грилс.

Да се возиш във влак в България не е най-обичайното преживяване. Винаги е свързано с някакви преживявания и е добре да сте подготвени психически за изненади. На първо място гледайте да не заспивате дълбоко и дръжте под око багажа си. Останалото лесно може да се превърне в забавление, колкото и трагично да е всъщност!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 05.08.2014 | 11:55
1 Пълни глупости.....
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ