Как да се държите в Народното събрание, ако сте политици

16.02.2016, 17:30

"Колеги, имаме ли кворум?"

   
 
Как да се държите в Народното събрание, ако сте политици

Не че ние трябва да даваме глупавички съветчета за добре прекарано време в Народното събрание - те се справят достатъчно добре и без нас, но решихме да направим наш си списък какво трябва да се прави. Ето и нашите предложения. Всяко съвпадение с действителността не е случайна.

1. Няколко грама кокаин ще ви държат свежи и съсредоточени при гласуването на законите.

2. Да се гласува с чужди карти е далеч по-приятно, отколкото да си гласувате само с вашата. Има тръпка.

3. Става ви скучно? Ощипете другарчето си.

4. Ако не искате вашето имущество да се коментира от някакви си блогъри и журналисти, понякога на парламентарния контрол изказвайте критики към управляващата партия.

5. Ако смятате, че за вас не се говори достатъчно - лесно е! Предложете някаква идиотска законодателна инициатива, като например: наказание за използването на политическа ирония в печатните издания, премахването на Христо Ботев от учебната програма и т.н. Това ви гарантира поне седмица на ожесточени спорове в интернет.

6. За да не се засмеете на идеите на ваш колега от трибуната, си представете Делян Пеевски по престилка на малки котета.

1650324

7. Ако имате махмурлук и трябва да представяте нов законопроект - спокойно. Никой няма да забележи, там всички са неадекватни.

8. Ако смятате да изкритикувате ваш колега от друга партия, в никакъв случай не използвайте ирония - няма да ви разберат. Използвайте изрази като: "Вие, вие еб**** майката на държавата!", "Вие сте палячо!" и т.н. По възможност може да се сбиете.

9. Започнете да пиете в 5!

10. Обвинете пред журналистите ваш колега, че е алкохолик.

11. Крещете постоянно за каквото и да е от трибуната "КОЙ? КОЙ? КОЙЙЙЙЙ?", но оставете въпроса отворен, така всички притеснително ще си мислят "Кой какво?! Пак ли почнаха тия!".

12. В никакъв случай не признавайте, че сте сбъркали. Вие сте политик и никога не бъркате.

13. При евентуални протести в никакъв случай не подавайте оставка, оставката се иска само от Бойко.

14. Поддържайте, защитавайте и отстоявайте твърдението, че да си милионер не е престъпление.

15. Изчистете от себе си всякакви наченки на срам, съвест, политически пристрастия и т.н. Който плаща повече, за него бие камбаната - това е вашата философия.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ