Как да провериш всички данни за самолета, с който ще пътуваш!

09.01.2017, 12:00

Актуални сайтове, с които можеш да провериш цялата история на машината, с която се готвиш да полетиш

   
 
Как да провериш всички данни за самолета, с който ще пътуваш!

Макар и всички да твърдят, че самолетите са най-сигурния транспорт, ние добре знаем, че ако тръгне да пада – спасение няма. Напоследък даже доста падат. Ето защо ние подготвихме кратък наръчник как да провериш цялата история за самолета си за няколко минути директно от телефона. За жалост, още не знаем как да те предпазим от терористи.

Надеждност на модела

В сайтовете  planecrashinfo.com и airsafe.com можеш да провериш цялата 50-годишна история на самолетите. Най-безопасните модели са Boeing 767 и Airbus 340.

Намери точния маршрут и самолета

В сайта  flightradar24.com можеш да намериш маршрута – обозначени са с код и цифра (например: TK0415). Обикновено по един маршрут пътуват няколко самолета, по кодовете (например: TC-JTK, TC-JSP) на един от тези самолети ще полетиш), запиши регистрационният им номер.

Провери историята на самолета

Влез в airframes.org и въведи регистрационния номер на самолета. От там можеш да провериш цялата история на машината – колко е стара, имала ли е някакви повреди. Най-важното е, че можеш да провериш къде е летяла – с пияни туристи от Слънчака или бежанци от Афганистан.

Повреди

Сега влез в  planespotters.net и още веднъж провери регистрационния номер. Тук ще видиш всяка една повреда, която е имала самолета. Съвет: ако машината е имала проблем с опашката – ние не бихме се качили.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ