Как да изправите кривите зъби

17.05.2016, 20:00

80% от световното население имат неправилна захапка и криви зъби

   
 
Как да изправите кривите зъби

Деформациите в захапката могат да ви докарат страшни неприятности. Най-елементарното - колкото по-криви зъби, толкова по-трудно се почистват и лесно стават обект на много бактерии, а после и заболявания.

Ето ги и вашите опции:

БРЕКЕТИ

1709432

Ефективен, но бавен и често болезнен метод. На външната или вътрешната страна на зъбите се поставят система от специални шини, които се залепват със стоматологична паста. Тези брекети, които се поставят от вътрешната страна, са незабележими, но често изменят дикцията и нараняват езика. По външните пък остава храна. Средната продължителност на носене е 2 години.

ФАСЕТИ

1709433

Фасетите са пластини, направени от определен материал (фотополимери, порцелан и т.н.). Те могат да изправят зъбите и имат козметичен ефект. Явяват се най-полезни, когато трябва да се коригират 1-2 зъба.

Годността на порцелановите фасети е около 7 години, на индиректните фотополимерни фасети – около 4-5 години, на директните фотополимерни фасети – около 3-4 години. В България една порцеланова фасета варира около 600 лева.

ТЕХНОЛОГИЯТА INVISALIGHT

1709434

Най-съвременната и ефективна технология за изправяне на захапка и зъби, за жалост, е и най-скъпата. Invisalight e невидим апарат за изправяне на зъби. Представлява напълно невидим сет от шини, които се сменят периодично на две седмици. Времетраенето на лечението е индивидуално за всеки пациент, средно около година. Най-хубавото е, че се сваля, така че храненето да е улеснено.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ