Как да завържете нови приятелства

   
 
Как да завържете нови приятелства

Изчислено е, че от 1980 г. насам хората, които открито заявяват, че нямат истински приятели и че дори нямат с кого да поговорят, когато имат нужда, са се увеличили 2 пъти. Идва въпросът как възрастните хора (защото за децата това е по-лесно) могат да завържат нови приятелства, когато се почувстват самотни. Предлагаме ви шест начина, които до голяма степен ви гарантират, че ще се запознаете с нови хора и ще се сприятелите с тях, ако искате, разбира се.

Запишете се на групова екскурзия. Хората винаги допускат по-лесно непознати до себе си, когато са извън зоната си на комфорт. Пътуването в чужбина ви поставя в такава ситуация, като в допълнение ще прекарате много време с различни хора и ще посещавате забавни места, което е идеална предпоставка за другарство.

Запишете се на курс по нещо, което обичате. Две думи – общи интереси. Независимо какво обичате да правите – да рисувате, да готвите, да свирите, да редите пъзели, да плетете на една кука, ако се запишете на такъв курс, ще се запознаете с хора, които обичат същото нещо като вас. В допълнение ще усъвършенствате хобито си.

Вземете си куче. Още със самото взимане на куче вие си осигурявате верен приятел в негово лице. Освен това ще влезете в една нова социлна група – тази на кучкарите. Представа нямате с колко хора ще се запознаете, само докато разхождате домашния си любимец в градинката.

Възобновете старите връзки. Намерете координатите на стари приятели, съученици или колеги. Проверете дали все още живеят във вашия град и се опитайте да възобновите приятелството си. Това е съвсем естествено нещо и вероятно те биха се зарадвали да ви видят.

Огледайте се наоколо. Помислете добре с кои свои съседи, съученици, колеги или всякакви други хора, които срещате често, бихте могли да намерите общи неща. Ако често се засичате с някой във фитнеса например, кажете му здрасти, а ако си казвате здрасти, завържете разговор.

Усмихвайте се. Това е достатъчно условие за завързване на приятелство, независимо от ситуацията.

Източник: Psychologytoday

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ