Истинската история зад дъвката Love is... от нашето детство

21.02.2020, 09:00

И сега се намират тук таме!

   
 
Истинската история зад дъвката Love is... от нашето детство

Когато бяхме малки постоянно си купувахме от дъвките Love is... само за да видим какво ще ни се падне този път. Тестето с картинки все още е някъде из шкафовете и сигурно за стотици.

Зад любимите ни детски дъвки стои много романтична и леко трагична история. Оказва се, че момчето и момичето на картинките са истински любовници.

В средата на 70-те Ким Гроув се озовава в Лос Анджелис. През 1967 г. момичето случайно се срещна с Роберто Казали, италиански програмист, работещ в Америка. Отношенията им започват веднага и по време на раздялата Ким рисува комикси върху салфетки,които до момента са без никакви надписи.

2214707

По това време Ким работи в рекламна агенция като секретар. Веднъж колегите й забелязали забавните рисунки и скоро тя получила поръчка за комикси от сериозен издател. Илюстрациите трябвало да бъдат публикувани в книга на Ерих Сегал, чийто лозунг гласи: "Любовта е, когато не трябва да се извиняваш". На Ким не ѝ допада това тълкуване и предлага своето: "Любовта е, когато си в състояние да се извиниш". Историята привлича много внимание и към рисунките биват добавени надписи. Всеки път е различни.

Продуктите Love is... станават много популярни и се появяват на съдове за хранене, тениски, чанти и календари. А Ким и Роберто бързо се женят и имат 2 деца. За жалост щастието им не продължава дълго, защото Роберто почива на 31-годишна възраст от рак. Съпругата му успява да забременее за трети път от замразената сперма на починалия съпруг.

След смъртта на съпруга си Ким спира са рисува и продава правата върху тях на Бил Еспрей. Той прави цветни илюстрации и модернизира героите. Ким почива на 56-годишна възраст от рак. Двете ѝ най-малки деца стават едни от разработчиците на култовата игра DOOM и илюстратори на Counter-Strike и Half-Life.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ