Искате да изпаднете в депресия? Прочетете тези факти

06.07.2016, 13:30

Ако ви е прекалено весело, веднага ще ви освестим

   
 
Искате да изпаднете в депресия? Прочетете тези факти

Малко взе да ни омръзва от умни и поучителни факти. Честно казано, светът е сурово място, редно е да осъзнаем това и да не се правим, че всичко е наред. Затова днес решихме да използваме съвсем различна стратегия - ще се депресираме. И без това сме на работа, а не на море - ще се сдухаме, ще се натъжим, а довечера ще се напием и ще забравим. Но преди това - дозата факти, които носят депресия. Заповядайте.

***

Човек, болен от Алцхаймер, може да умре, ако мозъкът му забрави как да преглъща, диша и т.н. Ако се грижите за някого, болен от тази болест, и забележите, че в устата му все още има храна от предишния път, подгответе се за края.

***

Причината в Южна Корея да се смята, че ако заспиш с включен вентилатор в стаята, ще умреш, се дължи на факта, че в миналото много семейства казват, че техен роднина, който се е самоубил, е "убит от вентилатор". Тази лъжа се разпространява, за да се запази честта на семейството. Постепенно се превръща в суеверие.

***

Момиче на име Джина Джийс е една от тримата души в историята, заразени от бяс и оцелели без ваксина.

***

Причината кучетата да обичат пищящи играчки толкова много е звукът, който издават. Той им напомня виковете на умиращо животно. Нека не забравяме, че кучетата са си вълци.

***

В някои части на Австралия близо 90% от коалите страдат от хламидии. Ако не се разработи ваксина, тези животни може да станат застрашен вид.

***

Очите ни имат нещо като "право на имунитет". Това означава, че външната част на окото пречи на имунната ни система да разбере за вътрешната. Защо? Защото, ако не е така, ще ги разруши.

***

Момченце на име Тимъти Кинг е отвлечено и майка му пуска публично обръщение, в което моли похитителите да върнат детето ѝ, за да може тя да му даде любимите му крилца от KFC. Няколко дни по-късно полицията намира тялото му, а след аутопсията става ясно, че последното нещо, което детето е яло, са крилца от KFC.

***

Вероятността да се самоубиете е 7 пъти по-голяма от тази някой да ви убие.

***

Мозъчните аневризми могат да убият млад и напълно здрав човек за секунди.

***

Съпругата на Доктор Сюс се самоубива, защото мъжът му започва любовна авантюра, докато жена му боледува от рак.

***

Възрастните хора са по-склонни на самоубийство.

***

Повечето смехове, които чуваме в сериали и ситкоми, са записани през 50-те години. Което означава, че чуваме смеха на мъртви хора.

***

Благодарение на разсрастването на социалните мрежи и технологиите за разпознаване на лица, вече е възможно определени хора да претърсят едва ли не цялото интернет пространство за наши снимки, включително и за такива, на които сме някъде на заден план. Това означава, че бъдещите поколения може да знаят неща за нас, които никога не сме искали да се разбират.

***

Таралежите може да се разболеят от болест, която прилича на човешката множествена склероза.

***

Китът, кръстен от изследователите 52 Blue, пее на различна честота от другите китове, което значи, че му е невъзможно да комуникира с други същества от своя вид.

***

Американските войници, които се самоубиват, са повече от тези, които умират в битка.

***

Много от малките пухкави животинки, които харесвате - хамстери, морски свинчета и т.н., ще изядат малките си, ако са стресирани.

***

Близо 40% от храната, която се произвежда, се изхвърля.

***

Хората, които имат достъп до мобилни телефони, са повече, от тези, които имат достъп до тоалетна.

***

В Древен Рим весталките изпълняват различни религиозни ритуали. Ако весталка наруши обета си за целомъдрие, я осъждат на смърт. Но тъй като е забранено да се пролива кръвта на весталка, римляните заравят провинилите се живи.

***

Цутому Ямагучи е японски бизнесмен, който оцелява след бомбата в Хирошима. Веднага заминава за Нагасаки и оцелява и след втората атомна бомба.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ