Искаме Black Sabbath отново в България

15.11.2011, 13:27

   
 
Искаме Black Sabbath отново в България

Датата 11.11.2011 г. не беше специална заради това, че се появява само веднъж на 100 години в календара, не само заради многото хора, които искаха да се венчаят на нея, за да бъде бракът им успешен, но най-вече с едно друго събитие – особено важно в света на музиката. Black Sabbath се събраха. Да, най-после в оригиналния си състав отново. Трябва да кажем, че сигурно за четиримата велики музиканти е било по-трудно да си кажат "да" след толкова години, отколкото за които и да е младоженци. Но го направиха. Тони Айоми, Ози Озбърн, Гийзър Бътлър и Бил Уорд обявиха официалния реюниън на бандата на пресконференцията си, провела се в Лос Анджелис.

Няма как да не се радваме. Black Sabbath са една от най-великите банди, основоположници на хеви метъла. Групата е претърпяла множество промени и вариации от формирането си през 1968 г. до днес. Каквито и да са постиженията ѝ обаче, тя просто не е същата след напускането (т.е. изгонването) на Ози Озбърн през 1979 г. Всички знаем за неговите страсти към алкохола и наркотиците. Той е истински медицински феномен в това отношение. Да, и докторите се чудят как е все още жив.

Важното е, че момчетата са се събрали и обещават мащабно турне. Засега единственият им потвърден концерт е на 10 юни 2012 г. на фестивала Download в Англия. В същото време някои издания се заеха да смятат колко милиона ще изкарат музикантите на глава или общо от потенциалното им предстоящо турне. Ние няма да го направим и честно казано не ни интересува. Ако ще да са 100 милиона, ако ще – да са повече. Ние искаме само да станем свидетели на здравия звук на Black Sabbath. Искаме ги в България поне още веднъж. 

Хората, които са имали щастието да отидат на първия и единствен концерт на бандата в София на 23 юни 2005 г., сигурно никога няма да го забравят. За всички нас, които не сме били част от това събитие, ще е чест и удоволствие да посрещнем "бащите на метъла" отново на родна земя.

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ