Интересни факти за известните музиканти

11.06.2015, 13:30

Неща, които може би не знаехте

   
 
Интересни факти за известните музиканти

Знаете ли какъв е бил естественият цвят на косата на Елвис Пресли? Или как Мерилин Менсън е стигнал до избора си на артистичен псевдоним? А имате ли идея как точно е създадена "(I Can’t Get No) Satisfaction" на The Rolling Stones? Или дали наистина Ози Озбърн е толкова "лош", колкото изглежда?

Научете повече за популярни представители на музикалния бизнес от следните интересни факти.

1. Елвис Пресли всъщност е бил блондин

Точно така. Всички знаем кой е кралят на рокендрола, но малцина всъщност са наясно, че естественият цвят на косата на Елвис е бил русият. Самият той е имал навика да боядисва косата си в черно, предпочитайки този цвят пред естествения си.

1518076

2. Джони Кеш е писал разкази

По време на своята младост през 50-е Джони Кеш написва кратък разказ, който носи името "The Holografik Danser". Сюжетът на разказа води към Америка през 21-и век, завладяна и окупирана от Русия. Разказът обаче така и не се публикува никъде, а Кеш поема по далеч по-успешния за него път на музиката.

3. Бащата на Боб Марли е бял

Учудващо, но факт. Бащата на легендарния ямаец е бил бял англичанин и е носил името Норвал Синклеър Марли.

1518074

4. Първото име на Def Leppard е било Atomic Mass

Def Leppard е една от най-големите рок банди на всички времена, но по първоначални планове тя е трябвало да носи името Atomic Mass. Вокалът на групата Джо Елиът обаче предлага името Deaf Leppard, което впоследствие е променено на Def Leppard, за да се избегне припознаването с пънк група.

5. Мерилин Менсън и поглед към 50-те години

Брайън Хю Уорнър, също познат като Мерилин Менсън, избира артистичния си псевдоним по нестандартен начин. Бъдещата рок икона се спира на най-обичаната и най-мразената от него личност през 50-те години и оформя своето име. Може да се каже, че в "кръстници" на музиканта се превръщат филмовата знаменитост Мерилин Монро и серийният убиец Чарлс Менсън.

6. Ози Озбърн е ревностен християнин

Звучи изненадващо, нали? В крайна сметка, говорим за човек, който носи прозвището "Принц на тъмнината". Мракът обаче може да бъде намерен единствено около очите на Озбърн и понякога в музиката му. В сърцето си Ози е ревностен християнин, който дори се моли преди всеки концерт.

1518077

7. Алис Купър има докторска степен

През 2014 година Алис Купър официално стана доктор, получавайки документ от Grand Canyon University в областта на приложните изкуства.

8. Как се ражда "(I Can’t Get No) Satisfaction" на The Rolling Stones

Историята е наистина интригуваща. Излиза, че всъщност китаристът на бандата Кийт Ричардс сънува парчето. Да, точно така! Ричардс се събужда посред нощ в своята хотелска стая, включва записващото устройство и изсвирва на китарата си легендарните рифове на парчето.

1518075

9. Създателят на 'N Sync е отхвърлен от...

...Backstreet Boys. Крис Къркпатрик е имал силното желание да стане част от популярната бой банда, а след като амбициите му са отхвърлени, Къркпатрик създава друга момчешка група, която завладява сърцата на тийнейджърките - 'N Sync.

10. По-тъмното минало на The Beatles

The Beatles нямат нужда от каквато и да е интродукция, но това, което вероятно не знаете за тях, е, че Джон Ленън и компания са се радвали на някои интересни ангажименти. През 60-те години британската банда редовно е свирела в германския Хамбург, но правейки го най-вече в... стриптийз клубове.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ