Илън Мъск не планира да даде на децата си контрол върху своите компании

25.05.2023, 12:00

Сякаш имената не им бяха достатъчни!

   
 
Илън Мъск не планира да даде на децата си контрол върху своите компании
Източник: twitter.com/elonmusk

Илон Мъск казва, че не планира скоро да предаде компаниите си на децата си.

По време на интервю в The Wall Street Journal милиардерът сподели, че е идентифицирал хора, които биха могли да поемат компаниите му, когато той вече няма тази възможност. Той смята, че е грешно ръководителите да предават своите компании или акции с право на глас на децата си.

"Определено не смятам автоматично да давам на децата си част от компаниите, дори ако нямат интерес, склонност или способност да управляват компанията. Мисля, че това е грешка.", казва още той.

Илън Мъск, който притежава пет компании, твърди, че наследяването е един от най-трудните вековни проблеми, но допълни, че е казал на членовете на борда на своите компании кои хора би искал да го наследят на ръководните му позиции.

Той има девет припознати деца, най-голямото от които е на 19 години. Милиардерът често е виждан да показва 3-годишния си син X AE A-XII.

Той обаче не е близък с всичките. Миналата година най-голямото му дете подаде молба за промяна на името си, като каза на Ройтерс, че не желае повече да бъде свързана със своя биологичен баща по какъвто и да е начин.

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ