Идиоти на седмицата: Работници разрушиха част от Китайската стена, за да минат напряко (ВИДЕО)

12.09.2023, 12:12

Какво са 2000 г. история...

   
 
Идиоти на седмицата: Работници разрушиха част от Китайската стена, за да минат напряко (ВИДЕО)
Източник: YouTube/ABC 7 Chicago

Служители в Китай арестуваха двама строителни работници, 38-годишен мъж на име Джън и 55-годишна жена на име Уанг, обвинени в разбиването на Великата китайска стена.

Снимки, публикувани от правителството на окръг Юю, на няколкостотин километра западно от столицата Пекин, показват черен път, пресичащ порутен участък от бариерата. Смята се, че въпросният участък се намира в западния край на стената в провинция Шанси.

Смята се, че части от този участък са били построени преди около 2000 години, въпреки че остават на известно разстояние от реставрираните зони на обекта на защитеното наследство на ООН, посещаван от туристи.

Докладите гласят, че Джън и Уанг са издълбали маршрута, защото са търсили по-кратък път, за да улеснят строителните работи, които извършват в близките градове. Това се казва в изявлението на полицията. Използвани са багери за изкопаване на оригиналната дупка на древната Велика стена в голяма празнина, така че багерът да може да премине през празнината, което е причинило необратими щети на целостта на Великата стена Минг и безопасността на културните реликви. Предполага се, че те остават в ареста, като предстоят допълнителни съдебни действия.

През последните години около 30% от Великата китайска стена е изчезнала, тъй като предизвикателните климатични условия и безразсъдните човешки дейности - включително кражба на тухли за изграждане на къщи - са разрушили структурата, според агенция AFP.

 

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ