Идиот на седмицата: Частен изпълнтел се напи и изгуби флашка с лични данни на цял град

27.06.2022, 15:03

Не правете така!

   
 
Идиот на седмицата: Частен изпълнтел се напи и изгуби флашка с лични данни на цял град

Частен изпълнител изгуби USB, съдържащо лични данни на всеки жител на град Амагасаки, северозападно от Осака, по време на запой през нощта.

40-годишният мъж носил флашката у себе си, когато решил да отиде да пие след работа. След като се напил порядъчно, той заспал на улицата. Когато се събудил разбрал, че чантата му с флашката е изчезнала.

Изпълнителят работил по общинска програма за облекчаване на пандемията и USB-то му съдържало лични данни за всички 465 177 жители.

2366280

Данните били копирани на флашката, за да се улесни прехвърлянето им към кол център в Осака и съдържат имената, пола, адресите, рождените дни и друга лична информация на всички жители на града. Тя помещава дори чувствителна информация като данъчни данни и информация за банкови сметки на някои местни жители.

От градските власти обаче заявиха, че данните са криптирани, а USB-то е заключено с парола и че досега няма признаци, че информацията е била достъпна на трети лица.

Изпълнителят е подал сигнал за изгубено имущество в полицията, която в момента разследва случая.
Градът заяви чрез официално изявление, че извършва плащания на отговарящи на условията домакинства и предоставя повече информация за случая, докато разследват.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ