Идиот на седмицата: Мъж се опита да изгори паяк със запалка и предизвика горски пожар в Юта

08.08.2022, 13:25

Идиотията е на макс!

   
 
Идиот на седмицата: Мъж се опита да изгори паяк със запалка и предизвика горски пожар в Юта

Горският пожар в щата Юта, който избухна на фона на летните горещини и относително сухи условия, вероятно е бил предизвикан от мъж, който се е опитал да изгори паяк със запалка, съобщават американските власти.

Пожарът в Спрингвил започва около 17 часа в понеделник и поглъща 60 акра федерална земя източно от Спрингвил, част от столичния район Прово, преди служители на щатската пожарна да обявят във вторник, че е овладян на 90 процента.

Според службата на шерифа на окръг Юта, Кори Алън Мартин от близкия Дрейпър е бил арестуван във вторник по подозрение, че е причинил пожара и притежава марихуана и други наркотици.

Служители на шерифа казват, че пожарникарите са се натъкнали на мъжа на планински склон. Той признава, че е запалил огъня.

"Кори каза, че е намерил паяк в планината и се опитал да изгори паяка със запалка. Докато се опитвал да изгори паяка, околните храсталаци се запалили и огънят започна да се разпространява много бързо. Мартин беше арестуван и вещите му бяха претърсени. Открит е буркан с марихуана и наркотици", гласи клетвената декларация на шерифа.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ