Идиот на годината: Японец взриви апартамента си, опитвайки се да убие хлебарка с инсектицид

16.12.2023, 12:00

Случва се!

   
 
Идиот на годината: Японец взриви апартамента си, опитвайки се да убие хлебарка с инсектицид
Източник: Canva

Апартамент в Кумамото, Япония, се взриви в неделя, след като мъж използва инсектицид, за да убие хлебарка. 54-годишният мъж е изпръскал огромно количество инсектицид в опита си да унищожи хлебарката, казва японската полиция на Mainichi Shimbun.

Последвалата експлозия разбила балконски прозорец и оставила мъжа с леки наранявания, според вестника. Докладът добавя, че полицията е идентифицирала следи от изгаряне близо до масата на мъжа.

Това не е първият път, когато се случва експлозия, след като някой е пръскал инсектицид.

Според Националния център по въпросите на потребителите на Япония има няколко съобщения за експлозии, възникнали след като инсектицид избухва в пламъци, когато е пръскан близо до електрически контакти, според Mainichi Shimbun.

"Прилагането на течни спрейове в определени зони може да бъде изключително опасно. Например, електрически контакти, двигатели или открити кабели представляват потенциална заплаха от токов удар за лица, които прилагат пестицидни спрейове на водна основа. Контролните светлини и газовите пламъци от нагреватели и уреди могат да възпламенят запалими пестициди на петролна основа", обяснява в доклад Филип Кьолер, почетен професор по ентомология в Университета на Флорида.


   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ