И сисадмините са хора, и те си имат празник

27.07.2011, 15:57

   
 
И сисадмините са хора, и те си имат празник

Системният администратор е ценен колкото света. Ако не вярвате, запитайте се как изобщо четете този сайт, как изпращате и-мейли и как си чатите с разни хора. Точно така, сисадминът е Господът на всичко, що се отнася до интернет или просто работа в офис. И понеже тази длъжност е важна, тя си има и цял ден, посветен на нея. Той се пада всеки последен петък на месец юли. Фактът, че денят на системния администратор е "плаващ", мигом го нарежда до празници като Великден, Цветница, Задушница и др. Както споменахме по-горе, сисадминът си е Господ.

Бързам да ви кажа, че този празник не сме го измислили ние, въпреки че щеше да е добре да си е наш. Идеята хрумнала на дотогава незнания американски гений Тед Кекатос. Познайте каква професия има той? Разбира се, човекът е системен администратор. Един ден той видял банер, в който непознати хора изпращали благодарности на своя сисадмин. Дали е било реклама, или просто искрен израз на привързаност, не смеем да гадаем. Така или иначе Тед решил, че трябва да има поне един ден, в който всички хора да му благодарят за дейността, която върши. И го създал. Оттогава до днес в САЩ празникът малко по малко набира все по-голяма популярност, а надяваме се вече и у нас да се празнува. Питате защо? Ами защото това е чудесен повод за малка почерпушка в офиса, за празник със скромни подаръци, които после да използвате като претекст за свършване на малко работа. А и в крайна сметка, вие не бихте ли се радвали празникът на вашата професия да е официален? Бихте, знаем.

Денят на системните администратори е "увековечен" и в специалния сайт sysadminday.com, в който надлъж и нашир е обяснено какво точно вършат тези хора, какво зависи от тях и какво бихте могли да им подарите в случай, че имате огромното желание да го сторите.

И понеже сисадмините работят за нас, редно е един ден да им обърнем малко повече внимание и то не по работа. Техният ден тази година е на 29 юли. Драги сисадмини, знаем, че четете това. Очакваме да почерпите!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ