Знаменитости, които почти са станали жертви на мафията

17.07.2014, 18:38

Така стоят нещата, капиш?!

   
 
Знаменитости, които почти са станали жертви на мафията

На моменти всеки от нас си е мислел, че само в България мафията може напълно да контролира живота на хората и да прави каквото си иска. Оказва се обаче, че това съвсем не е така. Гангстерски произволи има дори в "белите" държави, и то не само срещу цивилни. Вижте кои знаменитости са си имали вземане-даване с добре облечените бизнесмени.

1339227

Стивън Сегал

Докато следели членове на криминалната фамилия Гамбино, агенти на ФБР забелязали как бандите се гавреят с някакъв човечец, като му повтаряли, че е женчо и изобщо не отговаря на репутацията си на здравеняк. Оказало се, че този нещастник е самият Стивън Сегал!

В началото чичо Стиви не иска да свидетелства срещу Гамбино, но склонява когато федералните го заплашват със затвор. Годино по-рано Сегал посещава духовен гуру, след което взима решението да спре да прави филми с насилие. Оказало се обаче, че съзнателно или не през последните 10 години Стивън е работил за мафията чрез своя приятел Джулиъс Насо. Мафиотите искали Сегал да продължи да прави същите филми и да получават по 150 хиляди долара за всяка лента.

Стивън е поканен на среща, пълна с наемни убийци, където е заплашен. След края на срещата Гамбино го предупреждава, че ако даде грешен отговор, ще умре.

1339229

The Rolling Stones

През 1969 Rolling Stones имат концерт в Северна Калифорния, където наемат местната банда "Hells Angels" за охрана срещу хонорар от 500 долара и каса бира. По време на концерта 18-годишният Меридит Хънтър се приближава с пистолет към сцената и "Ангелите" го намушкват смъртоносно. От групата са отвратени от поведението на бандитите и се заричат да не ги наемат никога повече.  "Ангелите" обаче се засягат и на свой ред се заканват да избият цялата група.

Те наемат лодка и се въоръжават до зъби, планирайки да нападнат имението на Мик Джагър откъм морето. За щастие на британеца обаче се извила ужасна буря, която осуетила намеренията на калифорнийските бандяги. Обезкуражени от този си провал, те никога повече не се решават да посегнат на Джагър.

1339239

Джими Хендрикс

По време на престоя си в Сиатъл през 1969 година Джими Хендрикс мистериозно изчезнал. След дълги години проучване днес вече се знае какво се е случило с него тогава.

Една вечер Хендрикс влиза в гангстерски клуб, в търсене на наркотици. Двама дребни дилъри разпознават китариста и решават, че могат да изкарат добри пари от него. Те го подмамват с безплатна дрога и го водят в техният апартамент, където го държат в продължение на няколко дни. През цялото това време Джими е толкова надрусан, че въобще не вдява, че е отвлечен. Приятелите на музиканта обаче се свързват с когото трябва и в крайна сметка той е освободен напълно безплатно.

1339231

Джеки Чан

В края на миналия век киното Хонг Конг се контролира от китайските триади, които използват филмовата индустрия за пране на пари. Те са толкова брутални, че дори нападат журналистите, които се осмеляват да критикуват покровителстваните от тях актьори.

Един от актьорите, който се противопоставил, е Джаки Чан, заради постъпката си, той е тормозен от мафията през голяма част от кариерата си. Именно триадите са причината Джеки да напусне Китай и да се премести в САЩ. Още щом слиза от самолета обаче местните триади стрелят по него.

Когато се връща в Китай той носи пистолети и гранати със себе си. И има защо. Веднъж, както си вечерял в един ресторант, актьорът бил наобиколен от 20 души, въоръжени с мачете. За щастие Джаки носел 3 пистолета в себе си, което му спасява живота...

1339230

The Beatles

През 50-те и 60-те години близнаците Крей са най-гадните гангстери във Великобритания. Те решили да вземат пример от американските си колеги и да поемат контрол над известни музиканти. Естествено, избират възможно най-известните – ливърпулските идоли The Beatles.

Рони Крей посещава мениджъра на групата, Браян Епстайн, и му излага плана си. Епстайн му казал, че да менажираш група като Beatles отнема доста време и изисква експертни познания. Мислейки, че мениджърът му се подиграва, Крей сграбчил един нищо неподозиращ човечец и забил 15-сантиметров пирон във врата му, за да покаже колко е сериозен.

По-късно близнаците Крей решават, че да управляваш група от ранга на Beatles наистина изисква твърде много работа и се задоволили само с това да им измъкват пари.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 18.07.2014 | 16:38
1 Много интересно , не знаех
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ