Знаеш ли, че има музей на нищото, който обикаля по света?

22.10.2020, 09:30

Сега ни се прииска да го посетим!

   
 
Знаеш ли, че има музей на нищото, който обикаля по света?

Модерното изкуство започва все повече да ни плаши и наистина в огромна степен не го разбираме. Поредният абсурд е налице и нямаме търпение да ви го покажем.

No Show Museum е първият музей в света, посветен буквално на нищото. Създаден е от швейцарския концептуален художник Андреас Хойсер през 2013 година.

Музеят съществува в два формата. Едната е виртуална, втората е в малък автобус, който тръгва на обиколка всяка година, като спира в музеи, галерии и обществени места по целия свят.

2254218

Този музей е домакин на различни изложби, посветени на нищо. С помощта на изкуството художниците се опитват да разберат какво е "нищо", как да го опишат и в каква форма да е то.

В резултат се появяват нови начини за тълкуване на пространството, времето и материята, които се показват в музея.

2254217

Какви експозиции може да има в такъв музей? Например празни платна или рамки, "музика" от тишина, "скулптури" от въздух и празни стаи вместо експонати. Понякога галериите просто се затварят по време на изложбата.

2254219

Музеят на нищото печели пари буквално от нищо. Там можете да си купите например "Карта, която нищо няма да купувате" за 145 евро или "Въздух без изкуство" (за тези, които са алергични към изкуството) за 30 евро.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ