Защото Ella Eyre е новата дива на Европа

08.09.2015, 14:41

Чуйте безплатно дебютния ѝ албум "Feline"

   
 
Защото Ella Eyre е новата дива на Европа

Слушам новия албум на Ella Eyre и усещам безпокойство. Но не от онова неприятното, тъжното, а по-скоро меломанското неспокойствие. То се активира рядко, но живне ли веднъж, трудно се спира. Дебютният "Feline" на едва 21-годишната англичанка е, без да преувеличавам, музикален бисер, който ще чуем на живо съвсем скоро - на 12 септември, в зала 3 на Интер Експо Център в София. Същата вечер ще имаме шанса да се запознаем и с най-новата продукция на Rudimental. Изобщо - двойна причина да си освободите вечерта на работната събота.

Всички познавате гласа на Ella. Именно той вдъхна живот на мега популярното парче от 2013 г. "Waiting All Night" на Rudimental, което дълго време дънеше от клубове, плажове, автомобили, апартаменти... Излязла изпод "крилото" на drum and bass бандата и направила още успешни музикални колаборации, Ella най-после представя завършен албум, съдържащ 18 парчета, с който категорично заявява, че нейният глас заслужава да бъде чуван. Дълго време и на repeat.

1562998

Ако ви затворят очите и ви пуснат "Feline", освен богатия и сякаш всеобхватен тембър на родената в Лондон красавица, ще доловите и вокална близост до Ейми Уайнхаус, отчасти в познатите "Comeback", "Deeper" и особено в "All About You" и "If I Go". И това всъщност е прекрасно, защото покойната певица определено липсва на музикалния свят. Ella обаче тепърва ще завладява нови територии и земи. Една от тях е българската. След броени дни лондончанката ще дойде със собствената си група, за да ни покаже защо славата ѝ расте лавинообразно и все повече хора се влюбват в гласа ѝ и къдравата ѝ коса.

Най-новият клип на Ella Eyre се появи преди месец и вече е близо до милион гледания. Вижте го:

 

 

Впрочем, съвсем сериозно се чудя защо това момиче не е по-популярно, за бога? Гласът ѝ е убийствен, визията ѝ е страхотна, млада е и тепърва ще се развива, а вече мачка конкуренцията и приобщава все повече и повече фенове към музиката си. Дебютният ѝ албум "Feline" дава мощна заявка, че светът има нова европейска дива, която е готова да се бори с "модерните" и вече поомръзнали конкурентки отвъд Океана.

Дебютната тава на Ella може да се чуе абсолютно безплатно в Spotify. Препоръчвам ви да го сторите, при това няколко пъти и скоро ще усетите как гласът на лондончанката си намира уютно местенце сред любимите ви нови изпълнители.

Най-хубавото е, че на 12 септември Ella Eyre ще изнесе първия си концерт в България. Заедно с Rudimental. И после пак някой да ми каже, че у нас идват само застаряващи и вече залезли групи и изпълнители...

1562997

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ