Защо съседите от горния етаж постоянно играят боулинг над главата ти?

28.01.2020, 15:00

Или пък е нещо друго!

   
 
Защо съседите от горния етаж постоянно играят боулинг над главата ти?

Който живее в блок, знае, че няма отърване от шумни съседи. На едни им дъни пералнята и имаш чувството че щщ ти паднат зъбите, други тракат с чехлички на ток, които сякаш ти се забиват в главата, че чак кънти. Но има и едни виртуози дето сякаш играят боулинг всяка вечер над главата ти. и имаш чувството, че ще паднат върху теб, както си седиш на дивана.

Но наистина ли някой търкаля топки или шумът се дължи на нещо друго?

Най-вероятното обяснение е следното. Ефектът от подвижна топка често се забелязва в сгради, изработени от стоманобетонни плочи и други материали с въздушни празнини. През деня структурата се загрява, а вечер материалите отделят топлина и именно тези празнини произвеждат звуков ефект, наподобяващ звука на търкаляща се топка.

Има и други версии. Някои свързват това с работата на стария асансьор, други с гардероба, а има и такива, които са сигурни, че някой наистина търкаля топки.

Знае ли човек? Може пък лудата бабичка от горния етаж да си е намерила модерно хоби. при всички случаи е по-добре от прахосмукачка в 5 сутринта или ремонт с бормашина цял уикенд...

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ