Защо жегата ни кара да изглеждаме и да действаме ужасно?

12.07.2012, 10:50

   
 
Защо жегата ни кара да изглеждаме и да действаме ужасно?

Не знаем вече колко месеца се пържим като кюфтета във фритюрник, но искаме да ви кажем, че пустинните жеги не влияят единствено на нас. Според едно ново проучване всички хора на планетата стават малко ненормални, когато им е горещо.

На изследователите от факултета по медицина към Северозападния университет в САЩ явно също са се гърчили на високите температури през последните месеци и решили в крайна сметка да си направят едно проучване по въпроса и да разберат, аджеба, защо горещината влияе толкова зле на хората. Стигнали до логични причини, както и до това откъде идват последствията.

Откритията им сочат, че високите температури и влажността на въздуха се свързват с агресия и насилие и като цяло с лошо настроение. Основната причина за това е, че хората не могат да спят през нощта заради горещините, а през деня се дехидратират.

Няма смисъл да ви обясняваме колко повече предпочитаме слънцето пред снега, но го обичаме когато сме на почивка или някъде около някой басейн. Да извършваме редовни ежедневни дейности, като ходене на работа, циклене в трафика, обикаляне по задачи – това никак не е приятно да се прави, докато се потиш сякаш си в сауна.

Така че, приятели, ако злият ви нрав се проявява все по-силно, а кръвта ви кипи все повече, просто се опитайте да се охладите – буквално и преносно, защото жегата просто тества търпението ни.

Източник: AskMen

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 4
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 12.07.2012 | 16:09
4 Хаххаа "Според едно ново проучване всички хора на планетата стават малко ненормални, когато им е горещо" Това обяснява някои неща :))))
от Не е посочен | 12.07.2012 | 14:55
3 Това е сигурно,защото се обезводнява организма,обилното потене страшно ме дразни също и много други фактори като това,че не мога да се наспя най-вече!
от Не е посочен | 12.07.2012 | 13:22
2 И аз се чудя защо ми е толкова агресивно напоследък и бих скочил на бой на всеки, който ми каже нещо на криво. Значи трябва да започвам да се охлаждам, докато не съм си навлякъл неприятности.
от Не е посочен | 12.07.2012 | 10:56
1 то е ясно,че жегата ни изнервя защото не можем да спим нощем,потим се като прасета и не можем да дишаме,но ела ни виж като дойде време за отпуска как добре ни се отразяват топлинните рекорди
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ