Защо да прекараме лятото си на общежитие?

18.06.2014, 15:22

Или как пълноценно да употребим топлия сезон

   
 
Защо да прекараме лятото си на общежитие?

След първата година в университета идва въпросът какво да правим през лятото. Някои от нас решават да се върнат по родните места и да преследват свежа реколта от новоизлюпени и млади сърнички. Други решават да се отдадат на щури купони и заминават за летните курорти, където лъжат себе си и родителите си, че работят. Трети решават наистина да поизкарат някой долар и заминават на някоя бригада далеч от тук, но в крайна сметка се връщат по-разорени, отколкото преди да тръгнат. Има и такива, които просто решават да си останат в тясното общежитие, където всичко е общо. Дори и житието.

Има такива, които карат допълнителни лекции, защото или са твърде зле и не могат да си вземат редовните изпити и учат допълнително, или са твърде напреднали и са решили да карат по няколко години и искат да завършат по-рано. Естествено има ги и тези, които са толкова впечатлени от студентския живот, че не им се чака до есента и не искат да спират да пият цяло лято.

Затова има доста причини да прекарате лятото в общежитието. Не се налага да давате обяснения на родителите си "защо спите до толкова късно". Лекциите през семестрите са неща, които обикновено се случват рано през деня и са свързани с много ранно ставане, което само по себе си е трагичен факт. Така че какво по-добро от това да използвате лятото, за да се наспите наистина. По всяка вероятност съквартирантите ви ще се изнесат, защото са си намерили нещо по-интересно за правене през лятото, което означава, че имате цялата стая на свое разположение (нали за това си мечтаехте цяла година). Кръчмите, баровете и дискотеките в Студентски град няма да затварят, така че мацкопотокът ще е горе долу същият, а и ще имате възможност да обиколите и други части на София. Можете да си намерите прилична работа, чието заплащане ще бъде малко по-ниско от това в черноморските курорти, но можете да я запазите след началото на новата учебна година и да я използвате за набавяне на допълнителни доходи.

От друга страна негативите от това също не са за пренебрегване. Лятото в общежитието може да се окаже доста самотно и да пропуснете абсолютно всичко готино, което се случва на родното място. Ако не сте тотален гъз, който е прекъснал всички контакти с приятелите си от гимназията, тези събирания могат да са много забавни – някои от тях ще са женени или поне със сериозни и досадни връзки, други ще са станали кариеристи, трети ще са си останали същите загубеняци. Винаги е готино да се видите със старите другари и да обсъдите кой накъде е тръгнал и докъде е стигнал.

А сега се замислете и за тези мацки от старата си гимназия, които са отишли в различни университети и са се върнали по-готини от всякога! Голяма част от тях ще се приберат и ще ви дадат втори шанс да завоювате територии, за които не сте си и помисляли едно време. Всяка една от тях се е поразчупила в университета и е научила някои нови номера, които с радост ще сподели с вас, стига да я омаете достатъчно. Няколко питиета в стария бар + собствен терен = ами знаете на какво е равно. Трети плюс на завръщането у дома е, че поне ще има бира и хапване на корем. А няма нищо по-добро от манджите на мама и пържолите на татко.

Нека се върнем на добрите страни на лятото в общежитието. На дневната ви дрямка след мощен запой преди да се върнете обратно в бара и да започнете на ново, определено ще се гледа като на нещо нормално в общежитието, но със сигурност на вашите няма да им хареса идеята да проспите целия ден и вечерта отново да се натряскате. Другият проблем е, че на мама и татко никак няма да им допадне постоянното маршируване на различни женски цялото лято (дайте да си говорим сериозно – не мислите да прекарате лятото само с една, нали?). В родния град ако се случи нещо такова, съседите със сигурност ще започнат да задават въпроси. В общежитието няма да имате такива проблеми, а съседите по стая дори могат да дойдат и да обмените опит и практика в свалянето на жени. Тук се крие и истинската красота на летния живот в общежитията – можете да го направите точно такъв, какъвто си пожелаете да бъде.

Накрая, пичове, най-хубавият съвет, който можем да ви дадем, е – няма значение какво ще измислите това лято, единственото, което трябва да направите, е да се погрижите то да бъде незабравимо.

Автор: Александър Василев

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 7
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 19.06.2014 | 14:05
7 Не мисля, че е добра идея .
от Не е посочен | 18.06.2014 | 16:33
6 Случват се и такива неща в живота на един човек.
от Не е посочен | 18.06.2014 | 16:33
5 Не е кой знае каква философия.
от Не е посочен | 18.06.2014 | 16:33
4 Свикнах от 19 годишен.
от Не е посочен | 18.06.2014 | 16:33
3 Аз отдавна го прекарвам вече честно казано :).
от Не е посочен | 18.06.2014 | 16:25
2 Минаха тези времена :)
от Не е посочен | 18.06.2014 | 15:40
1 Хехе,де сте ги видели тея дето отиват на бригадите и се връщат разорени,аз още не съм видял такъв :) не заблуждавайте младите :р
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ